Būdama viena didžiausių Baltijos regione rengiamų parodų, ji leidžia šalies žemdirbiams tiesiogiai susipažinti su pačiomis naujausiomis žemės ūkio vystymosi tendencijomis.

Ekspozicijose – agroverslo naujovės iš viso pasaulio

Paroda „Ką pasėsi... 2019” tradiciškai rengiama pavasarį, artėjant intensyviam žemės ūkio darbų sezonui. Žemdirbiams tai paskutinės laisvesnės dienos, kai dar galima neskubant pasižvalgyti agroverslo naujovių, pasikonsultuoti su specialistais, susitikti su kolegomis, rašoma parodos rengėjų pranešime.

Savo ekspozicijose parodos lankytojų lauks apie 500 eksponentų: 300 įmonių ir organizacijų ir apie 200 smulkiųjų gamintojų (tautodailininkų, kaimo amatininkų, sodininkų, gėlininkų, maisto produktų prekiautojų).

Akivaizdus parodos „Ką pasėsi... 2019” ekspozicijų tarptautinis pobūdis: šalia Lietuvos įmonių, kurios dažniausiai demonstruoja naujausią užsienio šalyse pagamintą techniką, parodoje planuoja dalyvauti ir 26 užsienio kompanijos, atstovaujančios 7 kaimyninių šalių agroverslui.

Parodos ekspozicijos užims 15 ha plotą ir bus išdėstytos pagal 10 pagrindinių parodos krypčių. Kai kurių parodos dalyvių ekspozicijos išsiskirs dydžiu, nes jose lankytojams demonstruojami eksponatai užims daugiau kaip 1000 kv. m plotą.

Parodoje „Ką pasėsi... 2019” didžiausią plotą užims žemės ūkio technikos eksponatai. Žemdirbiams ne mažiau svarbios ekspozicijos, kur bus demonstruojamos įvairios sėklos, naujausios augalų apsaugos priemonės, trąšos ir kitos technologijos.

Tradiciškai parodos „Ką pasėsi... 2019” lankymas nemokamas.

Parodoje galima daug sužinoti

Parodos „Ką pasėsi... 2019” organizatoriai – Žemės ūkio akademijos Žemės ūkio mokslo ir technologijų parkas – tęsia šviečiamosios veiklos tradiciją ir siūlo parodos lankytojams apsilankyti 36 seminaruose, kur savo žiniomis dalinsis VDU Žemės ūkio akademijos ir kitų mokslo tyrimo institucijų mokslininkai, Žemės ūkio ministerijos specialistai, pirmaujančių technologinių įmonių atstovai.

VDU Komunikacijos ir technologijų perdavimo centras kviečia parodos lankytojus balandžio 4–5 d. dalyvauti ŽŪA IV rūmuose rengiamuose mokslininkų ir verslininkų susitikimuose, kur bus aptariamos pačios įvairiausios mokslo ir verslo bendradarbiavimo galimybės.

Dalyvavimas šviečiamosios programos renginiuose, kaip ir parodos lankymas, yra nemokamas – kiekvienas parodos lankytojas gali dalyvauti jam patinkančiame renginyje, įgyti reikiamų žinių ir užmegzti ryšius su jį dominančios srities specialistais. Paroda – tai vieta, kur galima susitikti ir aptarti svarbius klausimus su pačių geriausių firmų, mokslo institutų ir universitetų specialistais, pasirengusiais atsakyti į kiekvieną smalsaus parodos lankytojo klausimą.

Paroda garsi sodinukų ir dekoratyvinių augalų gausa

Dažnas žemės ūkio parodos lankytojas yra prisiekęs sodininkas ir dekoratyviniais augalais mėgsta puošti savo gyvenamąją aplinką, todėl lankytojų poreikiams patenkinti parodos organizatoriai rengia pačią didžiausią šalies sodinukų ir dekoratyvinių augalų mugę. Parodos dalyviams ir lankytojams taip pat sudaromos visos galimybės skaniai pasivaišinti, įsigyti kaimiškų maisto produktų ir kitų lauktuvių, nes šalia agroverslo firmų ekspozicijų parodoje įsikuria amatininkai, tautodailininkai ir viešojo maitinimo įmonės.

"Ka pasėsi 2017"

Vilioja parodos kūrybinė programa

Parodos lankytojai, be intensyvaus darbo firmų ekspozicijose, pasitarimų ir seminarų salėse, dar galės pamatyti originalią kūrybos programą. Smalsiuosius parodos lankytojus turėtų sudominti pagrindinio parodos rėmėjo įrengtas „SPECAGRA miestelis“, kur bus siūloma pasinerti į neįtikėtiną mokslo pasaulį.

VšĮ „Steel Beavers“ per parodą surengs didžiausią Rytų Europoje medžio drožėjų čempionatą. Jo metu vyks greitojo pjovimo varžybos, meistrai iš medžio kaladžių stebint publikai per valandą išdroš meno kūrinius. Kūriniai bus parduodami aukcione iškart po varžybų, o per visą plenerą sukurtos 22 medžio skulptūros iš itin ilgaamžės ąžuolo ir maumedžio medienos bus parduodamos aukcione paskutinę parodos dieną (balandžio 6 d.).

Kaip galima patogiai atvykti į parodą

Parodos organizatoriai pasirūpino, kad lankytojai galėtų į parodą atvažiuoti ir iš jos grįžti nemokamu autobusu, kuris nuo 8.30 iki 17.00 val. kas pusvalandį kiekvieną parodos dieną kursuos nuo PLC „Mega“.

Norime atkreipti dėmesį, kad kovo 15 d. prasidėjo sankryžų Akademijos miestelyje (netoli VDU Žemės ūkio akademijos) rekonstrukcija. Parodos organizatoriai deda visas pastangas, kad renginio metu būtų sudaromos kuo sklandesnės eismo sąlygos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)