Ūkyje, kuris priklauso prekiautojui naminiais paukščiais, pirminiais duomenimis, laikyta apie 1,1 tūkst. įvairių paukščių jauniklių.

Mėginiai iš šio ūkio virusui nustatyti paimti VMVT gavus informaciją apie kituose ūkiuose nugaišusius paukščius. Iš šio prekiautojo paukščius buvo įsigiję Raseinių ir Tauragės rajonų augintojai, kurių savo reikmėms laikomiems paukščiams ir diagnozuotas paukščių gripo virusas.

Šiuo metu Jurbarko rajono ūkiui uždrausta prekiauti paukščiais, veterinarijos specialistai atrinko gaišusių paukščių mėginius tyrimams.

Anot pranešimo, patvirtinus labai patogeniško paukščių gripo protrūkį, šiame ūkyje visi laikomi paukščiai bus gaišinami, kad liga neplistų toliau. Jie bus sunaikinti ūkio teritorijoje, atliekama pirminė dezinfekcija.

VMVT duomenimis, komercinių paukštininkystės ūkių Jurbarko rajone nėra. Į nustatytas apribojimų zonas paukštienos perdirbimo įmonės taip pat nepatenka.

Kaip užkratas pateko į Jurbarko rajono paukščių laikymo vietą, aiškinsis veterinarijos specialistai. Neatmetama galimybė, kad virusas galėjo patekti nuo laukinių vandens paukščių arba įsigijant sergančius paukščius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)