Įstatymų pakeitimais siekiama mažinti ūkio subjektų priežiūrą atliekančių institucijų skaičių, kad verslo aplinka Lietuvoje taptų aiškesnė, skaidresnė, sumažėtų administracinė našta ir būtų taikomas vieno langelio principas, rašoma pranešime.

Reorganizavus Valstybinę augalininkystės tarnybą (VAT) jos teises ir pareigas perims Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ir Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas.

Įstatymuose numatyta, kad VAT vykdo fitosanitarijos, augalų apsaugos, trąšų, pluoštinių kanapių, augalų veislių registravimo ir teisinės apsaugos, grūdų ir jų kokybės gerinimo politiką, priežiūrą ir kontrolę. Šias VAT vykdomas funkcijas perims VMVT. Abi įstaigos turi laboratorijas – sujungus jas į vieną, bus sukurta bendra logistika ir suvienodintas apmokėjimas už paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)