Dėl vengimo tobulinti kvalifikaciją ir kitų priežasčių praėjusiais metais 105 asmenims buvo panaikinti matininko kvalifikacijos pažymėjimai (102 – dėl nekeltos kvalifikacijos, 3 – dėl kitų priežasčių), 72 asmenims panaikinti geodezininko kvalifikacijos pažymėjimai (71 – dėl nekeltos kvalifikacijos ir 1 – dėl kitų priežasčių), rašoma NŽT pranešime.

Taip pat, atsižvelgiant į fizinių ir juridinių asmenų pranešimus (skundus), 2018 metais Nacionalinės žemės tarnybos nuolatinės komisijos kvalifikacijos pažymėjimų turėtojų veiklai įvertinti septyniuose posėdžiuose buvo vertinta 11 matininkų ir 1 geodezininko veikla, 7 matininkams ir 1 geodezininkui už netinkamą veiklą skirti įspėjimai, 3 matininkams – sustabdytas kvalifikacijos pažymėjimų galiojimas, 1 matininkui – panaikintas kvalifikacijos pažymėjimo galiojimas.

Vidutiniškai per metus pageidaujančių laikyti egzaminus ir gauti kvalifikacijos pažymėjimus yra apie 200 potencialių matininkų ir maždaug toks pat skaičius geodezininkų. 2018 metais NŽT surengė dešimt matininkų ir geodezininkų kvalifikacijos egzaminų. Matininko kvalifikacijos egzaminą laikė 116 asmenys, iš kurių egzaminą sėkmingai išlaikė 59 asmenų (50 proc.), geodezininko kvalifikacijos egzaminą laikė 129 asmenų, iš kurių egzaminą sėkmingai išlaikė 74 asmenys (57 proc.).

2018 metais, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto kadastro, Lietuvos Respublikos geodezijos ir kartografijos įstatymų nuostatomis, NŽT išdavė 97 naujus matininko ir 109 geodezininko kvalifikacijos pažymėjimus. Šiuo metu iš viso Lietuvoje 2076 asmenys turi galiojančius matininko kvalifikacijos pažymėjimus ir 1446 asmenys – galiojančius geodezininko kvalifikacijos pažymėjimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)