Paaiškėjo, kad kiaušinius laukuose išmetė netoliese įsikūrusio 1-ojo Minsko paukštyno darbuotojai. Įmonė nusprendė kiaušinius ne utilizuoti, bet jais patręšti dirvą. Tačiau nuolat spiginant saulei, iš kiaušinių pradėjo ristis viščiukai.

Kaip pažymėjo televizija ONT, iš kiaušinių po inkubacinio periodo išsiritę viščiukai perkeliami į fermą, bet visi likusieji laikomi broku ir turi būti sunaikinti. Šis kiaušinių prikrautas konteineris turėjo keliauti į atliekų utilizavimo gamyklą, tačiau to neįvyko. Pabrėžiama, kad atliekų naudojimas trąšoms yra numatytas technologijų normatyviniais aktais.

Į laukus atvykęs paukštyno pareigūnas pripažino, kad buvo pažeistas technologinis reglamentas. Jis pažadėjo išsiaiškinti, kaip tai įvyko.

Birželį panašus atvejis buvo nutikęs Sakartvele. Marneulio mieste iš kiaušinių, išmestų į šiukšlyną, išsirito šimtai viščiukų, kurie išsibėgiojo į visas puses. Pasak miesto mero, kai kuriems viščiukams pavyko pasiekti netgi miesto centrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)