Dėl karantino metu taikytų ar taikomų ribojimų pareiškėjai kartais nespėja pagal suplanuotus terminus įgyvendinti projektų ir laiku pateikti mokėjimo prašymų, rašoma pranešime.

Žemės ūkio ministerija primena, kad tokiu atveju jie nedelsdami turi kreiptis į Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA) ir prašyti pratęsti projektų įgyvendinimo terminus. NMA įvertins kiekvieno paramos gavėjo nurodytas aplinkybes ir suderins naujus projekto įgyvendinimo terminus, neviršijančius didžiausios galimos jo trukmės.

NMA, administruodama paramą COVID-19 pandemijos sąlygomis, taiko įvairius palengvinimus paramos gavėjams. Todėl projektų įgyvendintojai karantino metu mokėjimo prašymus gali teikti ir dažniau, nei numatyta paramos sutartyse ar paraiškose. Šiuo laikotarpiu pateikti mokėjimo prašymai neįskaičiuojami į nustatytą didžiausią galimą mokėjimo prašymų skaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)