Už neteisėtą prekybą įmonei gresia iki 500 eurų bauda, o įmonės atsakingiems asmenims – iki 1500 eurų, rašoma pranešime.

Per patikrinimą aplinkosaugininkai įmonės teritorijoje rado ir paėmė 39 baltažiedes robinijas vazonuose.

Baltažiedė robinija (Robinia pseudoacacia) įtraukta į Invazinių Lietuvoje rūšių sąrašą. Bet koks gyvybingų invazinių rūšių laikymas, auginimas, veisimas, dauginimas, mainymas, įvežimas, perkėlimas, prekyba ar kitoks jų naudojimas yra draudžiamas. Draudimas taikomas ir invazinių rūšių hibridams bei invazinių gyvūnų ar augalų veislėms.

Už invazinių rūšių neteisėtą naudojimą pateikiant jas rinkai, asmenims gresia bauda nuo 300 iki 500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1500 eurų bei invazinių rūšių konfiskavimas.

„Primename, kad prieš gabendami ar prekiaudami augalus pirmiausia įsitikinkite, kad tie augalai nėra invazinė rūšis Lietuvoje. Pasitikrinti galite šiuose reglamentuose – Europos Sąjungos invazinių rūšių sąraše ir Invazinių Lietuvoje rūšių sąraše. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad tam tikros augalų rūšys gali būti neinvazinės Europos šalyse, bet Lietuvoje jų laikymas ar pardavimas yra draudžiamas“, – teigia Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnė Aistė Savenkovaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)