Šiam sprendimui dar turės pritarti ministerijos KPP įgyvendinimo stebėsenos komitetas, rašoma pranešime.

Rizikos valdymo fondai – visiškai naujas ir platesnis rizikų valdymo instrumentas. Šiuo metu žemdirbiai turi galimybę naudotis pasėlių, augalų bei gyvūnų draudimo paslauga, tačiau ji padengia tik dalį rizikų (augalų žuvimo ar derliaus praradimo dėl ekstremalių meteorologinių reiškinių bei gyvūnų, nuostolius dėl pavojingų užkrečiamų ligų).

Iš fondo lėšų, be šių minėtų rizikų, būtų galima kompensuoti ir kitus pajamų praradimus, atsiradusius dėl rinkų svyravimo ir kitų nenumatytų aplinkybių.

Iki 2025 m. pabaigos rizikos fondus norintiems steigti ūkininkams būtų skirta 1,6 mln. Eur. Šios veiklos srities aprašymo ir taisyklių projektai, kuriems pritarė komitetas, dar bus teikiami derinti socialiniams partneriams ir Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos. Tuomet teikiami KPP įgyvendinimo stebėsenos komitetui.

Papildomas kvietimas konsultavimo paslaugoms

Atsižvelgęs į žemdirbių organizacijų prašymus, Lietuvos kaimo plėtros programos valdymo komitetas taip pat pritarė siūlymui skelbti papildomą kvietimą teikti paraiškas konsultavimo paslaugoms gauti. Planuojama, kad paraiškos bus renkamos nuo gruodžio 27 d. iki kitų metų vasario 4 d.

Iš viso 2021-2023 m. šiai paramos priemonei numatyta 2 mln. Eur. Daugiausia būtų skirta ūkininkams, jauniesiems ūkininkams ir kitiems žemės valdytojams – 1 675 000 Eur, miško valdytojams – 200 tūkst. Eur, o kaimo vietovėse veikiančioms labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms – 125 tūkst. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją