Nuo spalio 16 d. iki lapkričio 30 d. ūkininkų sąskaitas jau pasiekė 331 mln. Eur – šią sumą sudaro tiesioginės avansinės išmokos už 2019 m. deklaruotus plotus ir avansas paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonę „Išmokos už vietoves, kuriose yra gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“. Nuo gruodžio 2 d. pradėta mokėti pagrindinė tiesioginių išmokų dalis bei išmokos pagal kitas su plotu susijusias KPP priemones, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

Iš viso iki metų pabaigos ūkininkų sąskaitos pasipildys 447,5 mln. Eur (98 proc. Lietuvos finansinio voko) tiesioginių išmokų ir 58,5 mln. Eur pagal su plotu susijusias KPP priemones: ūkininkaujantys nederlingose žemėse – 44,5 mln. Eur, ekologinių ūkių valdytojai sulauks 6 mln. Eur, dalyvaujantys priemonės „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“ veiklose – 5 mln. Eur, o ūkininkaujantys NATURA 2000 teritorijose pareiškėjai – 3 mln. Eur paramos.

Taip pat gruodį gyvulių laikytojams bus išmokėta 12 mln. Eur papildomų nacionalinių tiesioginių išmokų: už laikomus bulius – 8,7 mln. Eur, už karves žindenes – 3,1 mln. Eur, už ėriavedes – 127 tūkst. Eur.

NMA jau yra išmokėjusi kompensacijas nukentėjusiems nuo sausros ūkininkams: augalininkams – 4,2 mln. Eur, gyvulininkystės ir paukštininkystės sektoriaus atstovams – 4,1 mln. Eur. Taip pat 4,4 mln. Eur išmokėta finansų disciplinos kompensavimo išmokų. Pieno gamintojai jau sulaukė 13,4 mln. Eur paramos, o išmokėtos atsietosios papildomos nacionalinės tiesioginės išmokos sudaro 0,96 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)