Dokumentai priimami iki rugsėjo 6 d. Skelbimas apie konkursą čia i

Ši vieta atsilaisvino vyriausiam urėdui Mariui Pulkauninkui, po konflikto su naujuoju aplinkos ministru Kęstučiu Mažeika rugpjūčio 1 d. pasitraukus iš užimamų pareigų. Urėdijos puslapyje nurodomo urėdijos direktoriaus atlyginimas 8580 eurų su mokesčiais.

Pirmą kartą pareiškimą trauktis šalių sutarimu aplinkos ministrui Kęstučiui Mažeikai jis įteikė birželį.

Kaip rodo BNS matyti dokumentai, K. Mažeika jau buvo pasirašęs įsakymą atleisti M. Pulkauninką, išmokant jam dviejų mėnesių atlyginimo dydžio išeitinę kompensaciją bei premiją už 2018 metų rezultatus, tačiau netrukus įsakymą atšaukė.

Vyriausiasis urėdas tuomet sakė neturintis politinio palaikymo. Vėliau birželį M. Pulkauninkui parašius pareiškimą antrą kartą, K. Mažeika jo nepasirašė, todėl liepą VMU vadovas atsistatydino vienašališkai ir pagal įstatymą postą paliiko po 20 dienų. Ministras BNS tvirtino, kad M. Pulkauninkui pirmą kartą paprašius jį atleisti šalių susitarimu, jis įsakymo nepasirašęs.

BNS žiniomis, M. Pulkauninkui už gerus 2018 metų veiklos rezultatus buvo išmokėta 16 tūkst. eurų (po mokesčių) premija. Pasak BNS šaltinių, išsiskyrė K. Mažeikos ir M. Pulkauninko pozicijos dėl VMU būstinės perkėlimo į Kazlų Rūdą, be to, VMU vadovas siūlė kiek kitokią valstybinių miškų medienos pardavimo tvarką, nei patvirtino Vyriausybė. 41-erių M. Pulkauninkas urėdijai vadovavo nuo 2018 metų kovo.

Oficialiai skelbiamus urėdijos darbuotojų atlyginimus galite pažiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)