Leidinyje taip pat rašoma, kad kviečiai eksportuoti į Latviją, Lenkiją, Estiją, Vokietiją ir Ispaniją, o vidutinė jų kaina siekė 186 eurus už toną.

Tuo metu, kaip pastebima leidinyje, kovo mėnesį iš Lietuvos eksportuoti didesni kiekiai žirnių, pupų ir rapsų nei analogišku 2017 metų laikotarpiu.

„Lietuvos grūdų supirkimo įmonės 2018 metų kovo mėnesį eksportavo 29 tūkst. tonų žirnių ir pupų”, - nurodoma leidinyje. Čia taip pat priduriama, kad šių ankštinių augalų grūdų buvo eksportuota 6 kartais daugiau nei 2017 metų kovo mėnesį.

Šie grūdai, kaip nurodoma „AgroRinkoje”, eksportuoti į Latviją, Lenkiją, Norvegiją, Egiptą ir Indoneziją, o vidutinė jų kaina siekė 233 eurus už toną.

Tuo metu rapsų šių metų kovo mėnesio eksportas, palyginti su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, padidėjo nuo 180 tonų iki šiek tiek daugiau nei 10 tūkst. tonų. Jie išvežti į Latviją, Lenkiją ir Suomiją, o vidutinė kaina siekė 349 eurus už toną.

„AgroRinkoje” rašoma, kad JAV Žemės ūkio departamentas 2017-2018 m. kviečių pasiūlos prognozę, palyginti su prieš mėnesį buvusia prognoze, padidino 2,96 mln. tonų (iki daugiau nei 1 mlrd. tonų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją