Verslininką nustebino tai, kad konservuotas lietuviško oro gurkšnis, kurį, tikėjosi, šluos emigrantai, kelis kartus mažiau perkamas nei konservuotas mėšlas.

„Šie produktai kurti ne dėl pinigų, o tam, kad pirkėjus galėčiau atvesti į mūsų parduotuvę. Pasaulyje oro pardavimas nėra naujiena. Mėginau tą padaryti ir užpatentuoti Lietuvoje, tačiau pas mus vien tik oro nebuvo galima patentuoti. Teko sukurti logotipą, gražų užrašą. Tikėjausi, kad prekę pamėgs emigrantai, žmonės jiems veš dovanų“, – pasakoja kaunietis.

Kai jau buvo sukurta emblema, tik penkti gamintojai sutiko pagaminti tuščias konservų dėžutes.

„Už tuščią konservų dėžutę gamintojas prašo daugiau nei už tokią pat dėžutę, pilną silkių. Tai mane sunervino ir kalbantis su gamyklos savininku paklausiau, ar jis man gali supakuoti ir karvės š..ą. Savininkas netikėtai prisipažino, kad jo tėvas gyvena kaime ir laiko karves. Jų mėšlas taip sudžiūsta, kad jį galima technologiškai apdirbti ir dėti į konservus“, – dėlioja S. Mankus.

Oro gurkšnis

Buvo pagaminta po tūkstantį abiejų produktų skardinių. Per metus oro išpirko 200 skardinių, o mėšlo iššlavė visas. Nors, kaip prisipažįsta verslininkas, ne visada parduoti buvo paprasta. Pavyzdžiui, kai pradėjo tiekti gaminius į oro uostų parduotuves, ten dirbusios moterys atsisakydavo jomis prekiauti. Teko kalbėtis su savininkais, kad jie įkalbėtų pardavėjas.

„Ten taip pat paaiškėjo, kad š...as maždaug 5 kartus geriau perkamas nei oras“, – prisiminimais dalinasi S. Mankus ir prisipažįsta, kad kai kurie jo draugai sakė nesuprantantys, kaip taip išeina, jog už mėsos konservus parduotuvėje prašoma 2 eurų, o už š...ą 3,99 euro. Kaip ir už visiškai tuščią dėžutę. Per metus š...o parduodama apie tūkstantis dėžučių.

Žmonės šias dėžutes perka uošvėms ir deda į šaldytuvus, arba kai nori kandžios dovanos.

Kauniečio tikslas, gaminant šiuos produktus į savo internetinę parduotuvę atvesti žmones. Be gėlių jis prekiauja ir įdomiomis dovanomis. Pavyzdžiui, viena iš populiariausių beisbolo lazda su duslintuvu. „Neįsivaizduoju, kur žmonės ją deda“, – prisipažįsta verslininkas.

Kita populiari prekė, kurią perka išskirtinai vilniečiai, tai šakė pinigams vartyti. Ji jau atsidūrė daugumos bankininkų kabinetuose.

Oro gurkšnis

„Sukūrėme ir tokią įdomybę, kaip dėvėtos arklio pasagos, kurias auksuojame. Jas auksuoja taip pat lietuviai fizikai. Tai naujiena pasaulyje. Jau pirmą dieną jas kelias nupirko, nors tokios pasagos kaina 99 eurai“, – ką toliau kuria aiškina S. Mankus.

Visgi pagrindinis pajamų šaltinis – gėlės ir pasveikinimai, kuriuos nuveža husaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)