LIFE projektas „Gamta ir biologinė įvairovė. Palankios nykstančių mažųjų žąsų apsaugos būklės užtikrinimas“ padės apsaugoti kiek daugiau nei 100 mažųjų žąsų (lot. Anser erythropus) populiaciją, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Įgyvendinant projektą bus stengiamasi padidinti žąsų skaičių sukuriant tinkamus buveinių plotus ir geriau išsiaiškinti migracijos maršrutus, kad jų sustojimo vietose būtų galima pritaikyti valdymo ir ūkininkavimo praktiką.

Už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius sako, kad LIFE projektai padeda spręsti kai kurias didžiausias problemas, pavyzdžiui, klimato kaitos, gamtos nykimo, netausaus išteklių naudojimo.

Komisija daugiau kaip 120 naujų projektų aplinkos, gamtos ir klimato politikos srityse skyrė daugiau nei 280 mln. eurų, taip bus pritraukta iš viso beveik 590 mln. eurų investicijų.

Programa LIFE yra ES aplinkos ir klimato politikos veiksmų finansavimo priemonė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)