Tačiau nuo praėjusių metų darbuotojų šiame sektoriuje sumažėjo 4 proc., o vasaros sezonu metu jų įdarbinimas buvo lėtesnis nei ankstesnių metų vasaros sezonai, atskleidžia duomenų analitikos bendrovės „Scorify“ atlikta žemės ūkio bendrovių apžvalga.

Žemės ūkio bendrovių asociacijos direktorius Jonas Sviderskis sako, kad pernai metų rezultatai tokie, kad „tikrai negalim varyti Dievo į medį“. Tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad dalis pelno buvo tiesiog sėkmė – dėl geopolitinės įtampos pernai rudenį šoko grūdų kainos ir tos bendrovės, kurios juos išlaikė, gavo neplanuoto pelno. 

Kalbant plačiau, šiemet gerai laikosi grūdų augintojai ir auginantys mėsinius galvijus. Ne tokie geri rezultatai pieno ūkių ir sodų, nes šiuos sektoriuose daug lemia energetinės sąnaudos.

Mažiau darbuotojų, didesnis atlyginimas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją