Į premjerės Ingridos Šimonytės komandą turėtų ateiti žemės ūkį kuruosiantis Ignas Jankauskas. Tai tas pats žmogus, kuriam ministras per suvažiavimą sakė „Ko tu šoki man į akis“.

Kita naujosios struktūros dalis – du nauji viceministrai pačioje ministerijoje. Delfi žiniomis, po gana ilgų paieškų – nes dalis kandidatų atsisakydavo – šias pareigas pasiūlyta užimti Pauliui Astrauskui ir Egidijui Giedraičiui. Abu ne iš Vilniaus.

Pirmasis ministrą palaikančių Žemės ūkio rūmų narys. E. Giedraitis priklauso Lietuvos ūkininkų sąjungai, kuri remia tarybą.

Neformaliai buvo kalbama, kad bus atsisveikinta su vienu iš dviejų dabar dirbančių viceministrų, tačiau Delfi žiniomis, nuspręsta pasilikti abu.

Kada visi nauji politikai pradės darbą tiksliai nežinoma – specialiosios tarnybos tikrina, ar jie tinkami šioms pareigoms.

Su vienu iš pretendentų Delfi susisiekė, jis žinią patvirtino, tačiau atsisakė oficialiai kalbėti kol nebus oficialiai paskelbta, kad jis priimtas į naujas pareigas.

Jurbarkietis Egidijus Giedraitis taip pat patvirtino, kad sulaukė tokio pasiūlymo.

„Patirties žemės ūkyje turiu daug. Savo ūkį, kurį dabar perleidau sūnui, sukūriau nuo nulio. Dalyvavau Vietos veiklos grupėse, buvau vicemeru. Tapti viceministru paskatino žaliasis kursas, kuris man įdomus. Mes patys jo principus taikome savo ūkyje. Gal pavyks nuveikti kažką naudingo šioje srityje, nors darbas ministerijoje man visiška naujiena“, - dėlioja E. Giedraitis, valdantis 280 ha ūkį, kuriame dirbo su sūnumis.

Politikas juokauja, kad dabar, kai jis išvažiuos į Vilnių, teks samdyti pagalbininką ūkio darbams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)