„Parašiau prašymą išeiti savo noru. Priežasčių plačiau nekomentuosiu“, – trečiadienio vakare DELFI sakė R. Bielinskas.

Neoficialiais duomenimis, jam buvo priekaištauta, kad nesuvaldė viešųjų ryšių krizės, į kurią paskutinėmis savaitėmis pateko B. Markauskas.

Ministras kaltinamas tuo, kad gimtajame Trušelių kaime B. Markausko šeima naudojasi sklypais be savininkų leidimo. Tai patvirtino du iš keturių sklypų savininkų. Portalas 15min.lt skelbė, kad veikla šiuose plotuose Sofijos Markauskienės vardu deklaruojama Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA), nurodant, kad žemė nuomojama. Už tai S. Markauskienei per ketverius metus buvo išmokėti 1424 eurai išmokų. Ekspertai kalba, kad šioje situacijoje reikėtų ir tarnybų, kurios leido deklaruoti žemę, nors nebuvo pateikta jokių tai patvirtinančių dokumentų, atsakomybės.

Iki darbo Žemės ūkio ministerijoje, komunikacijos ir viešųjų ryšių specialisto patirties turintis profesionalus žurnalistas R. Bielinskas (45 m.) daugiau kaip dešimtmetį dirbo žiniasklaidoje („Verslo žinios“, „TV3“ „Žinių radijas“). Pastaraisiais metais viešųjų ryšių ir komunikacijos klausimais patarinėjo Seimo pirmiesiems vicepirmininkams, dirbo sveikatos apsaugos ir finansų ministrų patarėju ryšiams su visuomene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)