„Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) gavo Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą. Šis teismo sprendimas panaikino ŽŪM įsakymą dėl nesuteikimo teisės dirbti su įslaptinta informacija. Toks ŽŪM įsakymas buvo paremtas Valstybės saugumo departamento (VSD) pateikta išvada. Teismas pasakė, kad remiantis VSD pažyma nebuvo pakankamai pagrindo konstatuoti, kad E.B. veikla nesuderinama su Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymu.

Per trisdešimt kalendorinių dienų nuo sprendimo paskelbimo sprendimas gali būti apskųstas. Ar tai bus padaryta bus apsispręsta vėliau, kai detaliau susipažinsim ir įvertinsim teismo pateiktą medžiagą.“, – DELFI komentavo Rosvaldas Gorbačiovas, žemės ūkio ministro patarėjas.

Pernai gegužę tuometinis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pasirašė įsakymą dėl Nacionalinės mokėjimo agentūros direktoriaus Eriko Bėronto atleidimo.

Anot ministro, atleisti E. Bėrontą užtruko, nes siekta išsiaiškinti, kad po teismų sprendimų nebūtų prielaidų jam grįžti į darbą. Pats valdininkas gana ilgai atsisakinėjo palikti postą.

„Iš tikrųjų VSD pažyma yra, tačiau sprendimą turiu priimti aš. Ta VSD pažyma buvo apskųsta teismui ir dėl to tiesiog nenorėjau pakartoti kitų ministrų klaidų, norėjau padaryti viską teisingai, kad atleidimas būtų visiškai teisėtas ir nesudarytų prielaidų žmogui vėl grįžti į darbą po teismo procesų“, – sakė G. Surplys.

Jis pridūrė, kad E. Bėrontą vertina kaip gerą vadybininką. „Aš asmeniškai E. Bėrontą vertinu kaip gerą vadybininką, vadovą, sulaukiau labai daug atsiliepimų iš ūkininkų, kad jie jį palaiko, vakar sulaukėm ir NMA profsąjungų atstovų palaikymo“, – teigė ministras.

VSD atstovė spaudai Aurelija Katkuvienė anksčiau BNS sakė, kad rekomendacija žemės ūkio ministrui neleisti E. Bėrontui dirbti su įslaptinta informacija pateikta balandžio 29 dieną. VSD poziciją E. Bėrontas apskundė teismui.

„Šiuo metu tęsiu karjerą privačiame sektoriuje ir man šis teismo sprendimas yra svarbus ne dėl asmeninės ambicijos ar naudos, bet dėl bendro požiūrio, kuriuo turėtų vadovautis „skubotus” sprendimus priimantys vadovai.

Teismas panaikino tuometinio ŽŪM ministro G. Surplio įsakymą, kuriuo man atsisakyta suteikti teisę dirbti su slapta informacija. Jo pagrindu kitu įsakymu tuometinis ministras G. Surplys mane atleido iš tarnybos. Įsakymas dėl mano atleidimo iš darbo taipogi yra apskųstas teismui“, – sako E. Bėrontas, tačiau netikslina, ar sieks sugrąžinimo į NMA vadovo postą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)