„Shandong Yisheng Livestock and Poultry Breeding Co.“ tikisi per pirmąjį pusmetį uždirbti 900-905 mln. juanių (131 mln. dolerių) neto pajamas, palyginus su vos 32 mln. juanių tuo pat metu pernai, praneša Šendženio akcijų birža. Pelno gairėse numatytas „reikšmingas kainų padidėjimas“ dėl sumažėjusios baltaplunksnių broilerių pasiūlos. Broileriai – tai viščiukai, auginami dėl mėsos.

„Yisheng“ akcijos antradienį, prieš perskaičiavus pelną, padidėjo net 7,5 proc. Šiais metais bendrovė jau pasiekė 200 proc. pelną.

„Tai, kad bendrovės pajamos gali pakilti daugiau nei 2000 proc., neabejotinai pritrauks dėmesį, bet net ir atsižvelgiant į pasiūlos trūkumą yra aišku, kad jie turėjo labai mažą pirminę bazę, – teigia Yang Hao, „China Post Securities Co.“ analitikas Pekine. – Šitaip svyruojan
ios pajamos nerodo aukštos įmonės kokybės.“

Prognozė

Yang Hao sako, kad baltaplunksnių broilerių pasiūlos mažėjimas prasidėjo, kai Kinija prieš kelerius metus pradėjo riboti importą dėl paukščių gripo protrūkio, be to, pramonės asociacija nustatė viršutinę pasiūlos ribą.

Kinijos žemės ūkio akcijos – vienos didžiausių praėjusių metų laimėtojų, daugiausia dėl afrikinio kiaulių maro, kuris sumažino šalies kiaulių populiaciją ir pakėlė kainas. Savo 2018 m. metinėje ataskaitoje „Yisheng“ paminėjo, kad kiaulių maras sukėlė didesnį vištienos poreikį, padidindama jos vartojimą ir paukštienos kainas. Vištiena pernai sudarė 91 proc. bendrovės pardavimų.

Wu Tong, „Yisheng“ direktorių valdybos biuro darbuotojas teigia, kad bendrovė neatskleis daugiau detalių tol, kol liepos 25 d. oficialiai nepraneš apie pirmojo pusmečio pelną.