Žemės ūkis turi pakankamai daug išimčių ne tik Lietuvoje. Tiesioginės išmokos kai kuriose ES valstybėse apmokestinamos kaip bet kurios kitos pajamos. Lietuvoje joms taikoma išimtis ir jokių mokesčių už šias pajamas mokėti nereikia. Tačiau, pavyzdžiui, neformaliai užsimenama apie lengvatų nekilnojamajam turtui mažinama. 

Kiek anksčiau viešoje erdvėje pasirodė pranešimai, kad ūkininkų ir kitų dirbančių su individualios veiklos pažymėjimu, mokestinės sąlygos būtų suvienodintos.

Finansų ministerija kol kas plačiau nekomentuoja, kokie pakeitimai gali paliesti ūkininkus. Atsakymas Delfi skamba taip: „Pažymime, jog mokestinių pasiūlymų paketas darbine tvarka dar yra rengiamas. Jį baigus – pateiksime viešai derinti su visuomene bei institucijoms, kviesime susipažinti ir atsakysime į rūpimus klausimus.

Atitinkamai, apsisprendus dėl galimų pakeitimų, po konsultacijų su visuomene, verslo ir įvairių organizacijų atstovais, Seimą galiausiai pasieks tie pasiūlymai, kurie sulauks visuomenės ir politinių partijų palaikymo. Planuojama – Seimo pavasario sesijoje“.

Delfi gavo pavyzdžius, kaip tiesiogines išmokas apmokestina kitos šalys. 

ŽŪM: mokestinės naštos padidėjimas dar labiau sumažintų ūkių pelningumą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją