Vien per pirmą kėlinį net 10 kartų suklydusius panevėžiečius gelbėjo tik Gedimino Oreliko lyderystė, bet antrame kėlinyje jų deficitas vis tiek tapo dviženklis – 26:39.

Šeimininkams nepadėjo ir Nenado Čanako per didžiąją pertrauką komandų rūbinėje užkurta pirtis: toliau liejęsi taiklūs tolimi svečių šūviai bei Gorano Huskičiaus dominavimas po abiem krepšiais leido „CBet“ atitrūkti dar labiau – 43:61.

Tiesa, čiurną susižeidus Edvinui Šeškui Panevėžio klubas spurtavo ir privertė vyresnįjį Šeškų prašyti minutės pertraukėlės – 55:64. Lemiamame ketvirtyje lietkabeliečiai sugebėjo persverti rezultatą (77:76), tačiau jonaviečiai nesutriko ir vėl susigrąžino iniciatyvą bei išsivežė brangią pergalę – 80:89.

„Aš sakiau prieš rungtynes, kad labai daug kas priklausys nuo pataikymo. Mes žinome, kaip „Lietkabelis“ ginasi ir kur jie eina į pagalbas. Mums reikėjo pataikyti, tai yra tikrai vienas svarbiausių krepšinio elementų, ir šiandien mes pataikėme“, – spaudos konferencijoje sakė nugalėtojų vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus.

Jo auklėtiniai iš viso įskraidino net 15 tritaškių iš 27-ių (56 proc.), nors per pusfinalio kovas su Vilniaus „Rytu“ atakuodami iš toli strigo.

Paklaustas, ar Jonavos klubas motyvacija nėra didesnė nei varžovų, Virgis su tuo nenorėjo sutikti.

„Aš nežinau, iš šono žiūrint jie tos motyvacijos turi turėti, nes jiems labai svarbu patekti į Europos taurės turnyrą. Kiekvienoje komandoje atsiranda žaidėjų, kurie jau nori poilsiauti ar ką, bet mes pašnekėjome su vyrais, kad jeigu jau tiek išbuvome, tai mes tą savaitę dar galime sukandę dantis iškęsti. Taip ir išėjo pasimotyvuoti“, – pasakojo strategas.

„Turime suprasti, kad mums tai – šansas. Mums bus sunku, nes žinote, koks grafikas. Manau, kad mums reikia kiekvienose rungtynėse bent su aštuoniais žaidėjais žaisti. Bandysime emocijomis išsilaikyti“, – teigė V. Šeškus.

Patyrusio specialisto pasiteiravus, ką jis prognozuoja didžiajam finalui, Virginijus pasidalino savo nuomone.

„Aš manau, kad bus 3-1 Kauno „Žalgirio“. Bet sakau, žaidėme su „Rytu“. Žiauriai sunku toje jų salėje žaisti – nėra ką lyginti. Čia galite daryti kokį norite triukšmą, bet aš per minutės pertraukėlę galiu susišnekėti, o ten rėki, rėki ir prarėki balsą, iki dabar neatsigaunu. Rodai, o žaidėjai nesupranta, pradedi nervintis. Ne, respect tikrai, palaikymas žiaurus ir „Žalgiriui“ ten bus labai sunku“, – atviravo Virgis.

Tuo metu N. Čanakas buvo pasipiktinęs saviškių pasirodymu ir tikino, kad tikisi jų reakcijos kitame mače.

„Sveikinu Jonavos komandą, kuri absoliučiai nusipelnė šios pergalės, nes žaidė geriau ir turėjo geresnį rungtynių planą.

15 klaidų per 20 pirmųjų minučių – dar nesu to matęs nei kaip treneris, nei kaip žaidėjas. Tai yra neįtikėtina, aš neturiu paaiškinimo. Tai yra mano kaltė, nes komanda žaidžia taip, kaip treneris nori.

Akivaizdu, kad esame duobėje, turime problemų. Tikiuosi, Jonavoje parodysime, kokia iš tiesų komanda esame“, – vylėsi serbas.

Antrasis mažojo finalo susitikimas Jonavoje vyks birželio 2 d. (penktadienį), o trečiasis mačas Panevėžyje laukia birželio 5 d. (pirmadienį).

Ketvirtosios ir penktosios rungtynės vyktų birželio 7 d. (trečiadienį) Jonavoje ir birželio 9 d. (penktadienį) Panevėžyje.

Pernai panevėžiečiai pasidabino sidabro medaliais, o jonaviečiai krito ketvirtfinalyje.

Didžiajame LKL finale ietis sukryžiuos „Žalgiris“ ir „Rytas“. Jie savo santykius pradės aiškintis jau ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją