Nors šiais laikais nemažai darbuotojų praktikuoja savarankišką darbą, kitaip tariant freelancina, vis tik daugumoje organizacijų išlieka komandinio darbo modelis. Reikalas tas, kad dirbdami komandoje, darbuotojai pasiekia geresnių rezultatų ir tai padaro kur kas greičiau, nei dirbami pavieniui.

Tačiau komandinis darbas turi vieną mažą niuansą – darbuotojai turi gebėti dirbti komandoje. Ir panašu, kad tai pavyksta tikrai ne visiems. Pavyzdžiui, komandoje užtenka vieno toksiško darbuotojo, kad imtų blogėti ne tik emocinė komandos atmosfera, bet ir patys darbai.

Tik bėda ta, kad toksiški darbuotojai dažnai būna ypač vertingi specialistai.

Šiame Delfi straipsnyje verslo psichologė, konsultacinės įmonės „Addelse“ atstovė dr. Natalija Norvilė papasakojo išties įdomių dalykų. Pirmiausia ji atskleidė, kokie yra komandinio darbo niuansai, vėliau papasakojo, kokiomis savybėmis pasižymi toksiškas darbuotojas ir kaip su tokiu darbuotoju turėtų susitvarkyti vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją