„Be jokios abejonės, viskas, kas parašyta Konstitucijoje – aš prisiimu atsakomybę už būsimų Vyriausybių formavimą. Bet tai, kaip buvo prieita prie dabartinės situacijos, yra visiškai valdančiosios koalicijos atsakomybė“, – Paryžiuje žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Ne prezidentas į šitą krizę įstūmė. Buvo prieita prie šios krizės dėl to, kad nesusitvarkyta su reputaciniais dalykais“, – aiškino jis.

Pasak jo, Prezidentūra savo pavyzdžiu parodė, kaip derėtų spręsti tokias reputacines problemas.

„Mes pademonstravome pavyzdį, kaip šitas problemas galima spręsti savo patarėjo Povilo Mačiulio pavyzdžiu. Dar kartą noriu išreikšti jam už tai dėkingumą. Bet, matyt, kad buvo nuspręsta, taip sakant, aštrinti situaciją ir mes dabar esame tokioje situacijoje, kai reikia sprendimų“, – apgailestavo G. Nausėda.

Prezidentas svarstė, ar tokiais pareiškimais valdančioji dauguma nesikrato asmeninės atsakomybės dėl kilusio politinio chaoso.

„Prezidento atsakomybė visada yra. Tik dabar klausimas – ar šitokiu būdu kažkas galvoja, kad išsiplaus savo atsakomybę?“ – svarstė šalies vadovas.

ELTA primena, kad visuomenininko Andriaus Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę.

Suabejojus, ar ministrai Jurgita Šiugždinienė, Gintarė Skaistė bei Simonas Kairys skaidriai naudojosi kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Jeigu parlamentas apsispręs kitaip, tuomet, pasak TS-LKD, būtų svarstoma dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Premjerė Ingrida Šimonytė patikino, kad Seimui nenutarus rengti naujų rinkimų, ji atsistatydins iš Vyriausybės vadovės posto. Be to, ji nurodė nesutinkanti su opozicijos siūlymais pasitikrinti pasitikėjimą Seime.

Tuo metu TS-LKD lyderis interviu BNS nurodė, kad pasitraukus Ministrų kabinetui, naują Vyriausybę formuoti yra „prezidento prerogatyva“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)