„Darbotvarkės vakarinėje dalyje išimamas Vyriausybės pusvalandis. Čia turėjo atsakinėti į klausimus švietimo ministrė, bet, kaip žinome, jai šiandien paskutinė darbo diena, reikia perduoti reikalus“, – antradienio Seniūnų sueigos posėdyje pranešė politikas.

„Aš manau, kad ir opozicijos atstovai, kurie rašė tuos klausimus, supratingai priims, nes turbūt klausimai daugiau buvo nukreipti į tai, kad skatinti ministrę atsistatydinti. Tai kai tas faktas įvykęs, turbūt nėra čia daug prasmės ministrę klausinėti iš Seimo tribūnos“, – pridūrė J. Razma.

ELTA primena, kad savivaldos lėšų piktnaudžiavimo skandalas kilo po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas gegužės mėnesį paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbdama Kauno savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas. Tai neišsklaidė abejonių nei opozicijai, nei daliai valdančiosios koalicijos atstovų.

Nors premjerė I. Šimonytė kartojo pasitikinti J. Šiugždiniene, pirmadienį pranešta, kad premjerė prezidentui pateikė jos atsistatydinimo prašymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)