Šlapimo funkcijos sutrikimus gali lemti daugybė priežasčių: vyresniame amžiuje šie pokyčiai dažniau būna susiję su senėjimo procesais, vykstančiais organizme, menopauze bei gretutinėmis ligomis, jauname – po gimdymo, vartojant tam tikrus vaistus, esant šlapimo takų uždegimui, nutukimui, vidurių užkietėjimui ar sergant diabetu.

Priklausomai nuo sutrikimo tipo, šlapinimasis gali pasireikšti netikėtu gausiu tekėjimu esant ramybės būsenos arba impulsais krūvio metu – sportuojant, čiaudint, kosėjant. Kai tarpvietės raumenų tonusas yra geras, šį procesą žmogus kontroliuoja, o raumenims susilpnėjus šlapinimasis vyksta nevalingai. Sustiprinus tarpvietės raumenis, daugeliu atvejų išsprendžiama ne tik šlapimo nelaikymo problema, bet ir žymiai pagerėja žmogaus fizinė bei emocinė savijauta.

Prancūzų kokybė

Šlapimo nelaikymo stabdymas be chirurginės intervencijos

„Era Esthetic" klinikoje dubens raumenų stiprinimas atliekamas naudojant unikalią prancūzų gamintojo kėdę, kurios veikimas pagrįstas elektromagnetiniais impulsais. Tam, kad būtų atkurtas tinkamas dubens raumenų tonusas, dažniausiai pakanka vos 6–8 seansų, kurių metu pačiam pacientui nereikia atlikti jokių veiksmų.

Terapijos metu, kuri trunka apie 30 minučių, pacientas patogiai sėdi specialioje kėdėje, kuri skleidžia trumpus (400µs) impulsus, skatinančius reikiamus raumenis tam tikru dažnumu ritmingai susitraukti. Po kiekvienos terapijos dubens raumenys stiprėja, gerėja jų ištvermė bei tonusas, kol pilnai atkuriamas tinkamas funkcionavimas.

Savo efektyvumu ši terapija yra gerokai veiksmingesnė nei savarankiškai atliekami pratimai, taip pat reikalauja mažiau pastangų bei laiko norimam rezultatui pasiekti. Be to, ši procedūra yra visiškai saugi, nes jos metu stimuliuojami tik dubens raumenys, nepaveikiant kitų aplinkinių audinių. Tuo tarpu atliekant pratimus savarankiškai – atsiranda traumų tikimybė nugaros ir pilvo srityje, o pirmuosius rezultatus pacientai pajunta tik po kelių mėnesių reguliarių ir teisingų treniruočių.

Dubens dugno raumenų stiprinimas

Viena procedūra pasiekia iki 20.000 kėgelio pratimų.

Terapija be skausmo ir nemalonių pojūčių

Užsirašius šlapimo nelaikymo terapijai, nereikia jokio išankstinio pasiruošimo. Į „Era Esthetic" kliniką pacientas gali atvykti net ir pietų pertraukos metu, o po seanso iš karto sugrįžti prie įprastos veiklos, be juntamų ar vizualiai pastebimų šalutinių veiksnių.

Viso seanso metu pacientas būna su savo apranga, o dubens raumenų stimuliacija vyksta sėdinti specialioje, higieniškoje kėdėje be tiesioginio sąlyčio su oda. Kadangi procedūros metu nėra skausmo bei kitų nemalonių pojūčių, taip pat pacientui nereikia atlikti jokių papildomų veiksmų, produktyviai galima išnaudoti ir patį terapijos laiką – jį skirti poilsiui, skaitymui ar net darbui.

Sugrįžęs pasitikėjimo jausmas ir pasikeitusi gyvenimo kokybė

Norint atkurti tinkamą dubens raumenų veiklą, įprastai pakanka vos 6-8 seansų, kuriuos rekomenduojama atlikti vienodu intervalu per 3 savaites. Dauguma pacientų teigiamus pokyčius pajunta jau po pirmosios procedūros, kai nevalingą šlapinimąsi pavyksta lengviau ir dažniau sukontroliuoti.

Sulig kiekvienu seansu šis procesas tampa vis paprastesnis ir dažnesnis, o pabaigus terapiją ne tik sugrįžta pasitikėjimo savimi jausmas, bet ir pasikeičia gyvenimo kokybė. Pacientai gali vėl mėgautis patinkančia fizine veikla, komfortabiliai jaustis intymių santykių metu ir neriboti savęs paprastuose, kasdieniuose pasirinkimuose. Juk ne paslaptis, kad šlapimo nelaikymas skatina žmones rinktis sėslesnį gyvenimo būdą, vengti net ir trumpalaikių kelionių. Sugrįžusi gyvenimo kokybė leidžia mėgautis visais teikiamais malonumais ir pasiūlymams sakyti „Taip!".