VSAT pranešė, kad iš penktadienio į šeštadienį, po vidurnakčio, išankstinės informacijos apie į Lietuvą iš Baltarusijos patekusią kontrabandą turėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai Šalčininkų rajone ties Pamūrinės kaimu surengė pasalą.

Šioje vietoje, kuri yra už maždaug už pusantro kilometro nuo valstybės sienos su Baltarusija, buvo aptikti du ryšuliai, aptraukti polietileno plėvele.

Neužilgo iš Lietuvos pusės pasirodė vyras, einantis sniege gulinčių ryšulių link. Kai jis jau ruošėsi šį krovinį gabenti į Lietuvos gilumą, iš pasalos pasirodė pasieniečiai ir nešiką sulaikė. Nustatyta, kad jis yra 36-erių vietos gyventojas.

Dvejuose ryšuliuose buvo 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Šalčininkų rajono gyventojui Tribonių pasienio užkardoje pradėta administracinė teisena. Už tokį pažeidimą jam gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Po apklausos VSAT pareigūnai vyrą paleido, prieš tai įteikę šaukimą atvykti į minėtą Varėnos pasienio rinktinės padalinį, kur bus nagrinėjama jo administracinė byla. Šioje užkardoje saugomi sulaikyti rūkalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją