Tačiau kaip viskas yra urbanizuotame Afrikos pasaulyje? Koks gi intymus ir šeiminis gyvenimas civilizuotose Afrikos šalyse, miestuose?

Etiopijoje konfliktus sprendžia tėvai

Šioje šalyje yra išlikę nemažai senųjų papročių. Štai jaunuolis, sumanęs vesti, turi atvykti į nuotakos namus ir paprašyti tėvų leidimo tuoktis. Gavęs leidimą, jaunikis įteikia žiedą nuotakai, dovanoja dovanas nuotakos tėvams ir pradeda ruoštis vestuvėms. Šiuo metu nuotaka pati ruošia savo kraitį.

Etiopijoje vestuvių dieną jaunikis ir jo giminaičiai atvyksta į nuotakos namus, kur jam paruošiami skanėstai. Savo ruožtu jaunikio šeima taip pat turėtų vaišinti nuotakos šeimą savo namuose. Po vestuvių vaikinai paprastai apsigyvena uošvių namuose, kol abiejų pusių tėvai gali suteikti savo vaikams atskirą būstą. Tik tada susituokusi pora gali pradėti savarankišką gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)