Šis Dakaras sužavėjo labiau

18-oje vietoje finišavusios „Mediafon“ komandos vairuotojas Tomas Jančys taip pat teigė, kad šis Dakaras buvo sunkus visomis prasmėmis – tiek dėl techninių išbandymų, tiek ir gamtos sąlygų, kurios nelepino.

„Ir sušalom, ir sušlapom, tačiau viską vainikuoja finišas ir tai, kad galime būti čia“, – Vilniaus oro uoste kalbėjo T. Jančys.

Paklaustas, ar techninių problemų dėl bagio amortizacijos, dėl kurios komanda buvo priversta važiuoti lėčiau nei galėtų, nebuvo galima išspręsti, lenktynininkas pripažino, kad tai būtų buvę galima padaryti paskutinėmis dienomis, tačiau ekipažas tam nebematė prasmės, mat toks sprendimas nebūtų buvęs pigus malonumas.

„Mes tiesiog kitiem metam patobulinsim pasiruošimo programą, reikia mokytis iš klaidų“, – šypsodamasis sakė T. Jančys.

Lenktynininkas pripažino, kad šį kartą komandai nepavyko pademonstruoti tikrojo savo tempo, mat tam trukdė bagio techninės problemos, tačiau Tomas Jančys teigė, kad iškovoti 18-ą vietą ir turėti medalį bet kokiu atveju yra gerai.

Į Vilnių grįžo Rokas Baciuška

Tiesa, T. Jančys išskyrė, kad antroji dalis, išskyrus paskutinįjį greičio ruožą, buvo lengvesnė, o tai leido pasimėgauti ir pačiu procesu.

Vairuotojui pritarė ir šturmanas Irmantas Bražiūnas, kuris teigė, kad nepaisant to, jog paskutinę dieną ir dar kelias dienas anksčiau, navigacija iš tiesų nebuvo lengva, šiemet buvo galima pasijausti kaip tikrame Dakare.

„Man šis Dakaras labiau patiko nei buvęs prieš tai, nes šis mums buvo tikras – ir taisėm, ir kasėm smėlį, ir nardėm po kopas, ir padėjom kitiem, ir detalėmis dalinomės ir vakarojom su kitais vairuotojais bei šturmanais, dalijomės patarimais, kad buvo labai smagu“, – sakė I. Bražiūnas.

Saldi pabaiga karčiame Dakare

Į Lietuvą sugrįžę „Constra Racing“ komandos nariai Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas taip pat neslėpė, kad norėjosi, jog rezultatas būtų geresnis, tačiau pripažino, kad paskutinioji diena ypač nudžiugino.

„Pergalė paskutiniame greičio ruože, mūsų karčiam Dakarui suteikė saldumo. Aišku, norėjome pasirodyti geriau, deja, to padaryti mums neleido technika. Tačiau džiaugiamės įveikę didžiąją dalį Dakaro, važiavę ir įrodę sau, kad galime važiuoti greitai“, – sakė V. Paškevičius.

Į Vilnių grįžo Rokas Baciuška

Paklaustas, kodėl lietuvius vis kamavo techniniai nesklandumai, lenktynininkas teigė, kad tam tikrai įtakos turėjo gerokai sunkesni greičio ruožai.

„Šis Dakaras buvo sunkesnis už visus, kurie buvo per pastaruosius 15 metų. Pažįstame daug sportininkų, kurie Dakare varžosi kiekvienais metais, o net jie sakė, kad neprisimena, kada Dakaras buvo toks sudėtingas ir sunkus teik technikai, tiek įgulai. Žinoma, dar vienas faktorius, kodėl komandų technika gero, veikiausiai – ne iki galo paruošti namų darbai“, – aiškino V. Paškevičius.

Lenktynininkas taip pat teigė, kad kitose lenktynėse komanda startuos tik turėdama gerą techniką bei atiduos viską, kad galėtų kovoti dėl aukščiausių pozicijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją