Lenktynininkas juto dešinės pusės liemens skausmus, jis medikų sraigtasparniu buvo išgebentas į Rijado ligoninę tolimesnei apžiūrai.

Atrodė, jog ekipažui Dakaro ralis baigtas.

Tačiau kitaip manė pats Carlosas Sainzas, nenorėjęs taip greitai pasiduoti.

Ralio organizatoriai pranešė, kad pakilus sraigtasparniui lenktynininkas persigalvojo ir medikų paprašė apsukti sraigtasparnį bei jį grąžinti atgal į greičio ruožą, į jo automobilį.

Kovingai nusiteikęs 60-ies C. Sainzas grįžo į trasą, jo auitomobilis buvo nutemptas iki bivako. Pašalinus technines problemas C. Sainzas būtų galėjęs tęsti ralį trečiadienį startuodamas iš rikiuotės vidurio.

Visgi, vėlai vakare C. Sainzas buvo priverstas pripažinti – šis ralis jam baigtas ties 9-uoju greičio ruožu.

„Deja, šios dienos incidento metu automobilis buvo smarkiai sugadintas ir jį sutvarkyti dabar nėra galimybių.

Labai apmaudu, tačiau turime trauktis iš Dakaro ralio. Svarbiausia, kad nieko rimto nepatyrėme. Ačiū Lucasui Cruzui (šturmanui) ir „Audi“ komandai už darbą ir atsidavimą“, – dėkojo C. Sainzas, Dakaro ralyje triumfavęs 2008, 2010, 2018 ir 2020 metais.

Primename, 7-ame greičio ruože po avarijos ralio tęsti nebegalėjo „Audi“ žvaigždė Stephane'as Peterhanselis.

Ralyje pirmauja Nasseras Al-Attiyah („Toyota“), kuris turi 1 val. 21:57 min. pranašumą prieš bazilą Lucasą Moraesą („Overdrive Racing“).

9-ą etapą laimėjęs Sebastienas Loebas nuo jo atsilieka kiek daugiau nei 20 min. (21:11 min.).

Problemų 9-ame greičio ruože turėjęs Henkas Lateganas krito į 4-ą vietą (+1:46:23 val. nuo lyderio).

Ralyje liko vienintelis „Audi“ lenktynininkas švedas Mattiasas Ekstromas, po 9 etapų bendroje rikiuotėje užimantis 23-ią vietą.

C. Sainzo avarijos vaizdo įrašas:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją