„Mediafon“ duetas Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas 358 km trasą įveikė per 4 val. 17:47 min. bei užėmė 26-ą vietą. Bendroje bagių įskaitoje ekipažas rikiuojamas 20-oje pozicijoje.

„Po poilsio dienos susikaupę, išsimiegoję, skaniai pavalgę, nagus nusikarpę, pralekėme 9-ą greičio ruožą, viskas gerai. Etapas buvo pakankamai greitas, buvo akmenų, upių – pasimaudėme, vieną kartą pasiklydome ir per akmenis pasivažinėjome, bet iš esmės nieko nesulaužėme.

Esame čia ir laukiame labai šilumos, nes kažkaip čia visai nešilta“, – po finišo pasakojo „Mediafon“ komandos lenktynininkas T. Jančys.

„Šiaip gerai sekėsi iki vieno taško, kaip pradėjome lenktyniauti su kokiais keturiais bagiukais ir vienas įkyrus taip atsistojo, kokius trejetą kilometrų, tai užsižaidžiau su jo gesinimu ir pražiopsojau kampą. Visi bagiukai vienu metu į keturias puses, o aš per vidurį likau ir tada mes po akmenis, po akmenis su Tomuko kantrybe, kokias penkias minutes sugaišome.

Tik išsinarpliojome iš navigacinės klaidos, atvarome – ir upė. Viena fūra, kita fūra horizonte, ten kažkas kasasi, kažkas stumiasi, Tomui sakau, geriau kairiau, ieškome vėžų, važiuojame, važiuojame ir tik per tokias dideles balas… Tomas šaukt pradėjo, o aš galvoju, kas atsitiko, gal kas sulūžo, o jis dėl švarių kombinezonų jaudinosi“, – dienos įspūdžiais dalinosi šturmanas I. Bražiūnas.

Trečiadienį Dakaro ralio dalyvių laukia pirmasis susipažinimas su viena didžiausių smėlio dykumų pasaulyje – Empty Quarter dykuma. 10-ąją dieną organizatoriai sąmoningai paruošė gana trumpą, vos 116 kilometrų greičio ruožo trasą, leidžiančią lentynininkams apsiprasti prie pilnai smėlingų greičio atkarpų.

Iškart po to ekipažai patrauks naujos Dakaro stovyklavietės, esančios Shaybah miesto apylinkėse, link.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją