„Aktyviai dirbame, kad paremtume ir sustiprintume kitas sankcijas Rusijai – Europos, JAV ir kitų partnerių. Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl devintojo ES sankcijų paketo. Taip pat laukiame kitų sprendimų, ypač dėl schemų, kuriomis siekiama apeiti antikarines sankcijas, įskaitant finansines ir energetines sankcijas“, – vakare sakydamas kalbą sakė valstybės vadovas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pažadėjo ir toliau daužyti Ukrainos energetikos tinklus, nepaisant pasipiktinimo sistemingais išpuoliais, dėl kurių prasidėjus žiemai milijonai žmonių atsidūrė šaltyje ir tamsoje.

Savo ruožtu jis apkaltino Ukrainą inicijavus atakų, nukreiptų į civilinę infrastruktūrą, tendenciją, besdamas pirštu į sprogimą ant svarbaus Kerčės tilto, jungiančio Maskvos aneksuotą Krymą su Rusijos žemynine dalimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės