„Maisto gaminimas man teikia didžiausią malonumą. Kaskart stengiuosi pagaminti vis kažką naujo, atrasti naujų skonių“, – pasakoja maisto tinklaraštininkė. Ir sako, kad šaltasis sezonas neabejotinai pakoreguoja šeimos maisto racioną.

„Mums su vyru patinka mėsa, tad jos patiekalai ir yra dažniausiai ruošiami mano virtuvėje. Tiesa, vyras mėgsta riebesnį, aštrų maistą, todėl čili sriubas, troškinius verdu būtent jam, o sau pasigaminu ką nors iš vištienos. Dievinu vištienos troškinį su daržovėmis kokosų padaže – jį galėčiau valgyti kasdieną“, – sako Audronė.

O kadangi šeima itin mėgsta kotletus, A. Zemenskienė juos kepa gana dažnai. Tarkime, vyras dievina žmonos pagamintus „čigoniškus“ kotletus, vaikams ir Audronės anūkams mielesni „mamuko“ kotletai – taip meiliai vadina mamos ruoštą maistą.

„Kotletams renkuosi įvairią mėsą ar faršą, priklausomai nuo to, ką gaminsiu. Jei ruošiuosi kepti švediškus kukulius, naudoju jautienos faršą, o jei kotletai skirti anūkams, renkuosi pačios šviežiai maltą vištienos mėsą“, – sako pašnekovė.
Tačiau būna ir taip, kad Audronė suplanuoja pagaminti vieną patiekalą, bet galiausiai valgo kitą. Taip nutiko ir su tinginių balandėliais, kurių visai neplanavo gaminti.

„Viriau sriubą, liko truputis kopūsto, tai ir nusprendžiau jį sunaudoti tinginių balandėliams. Tai buvo vienas geriausių sprendimų. Pagaminami tinginių balandėliai gana greitai – kepimo laiko neskaičiuoju, nes tai atlieka orkaitė – ir nesudėtingai, yra labai gardūs, prie jų tinka bet koks garnyras“, – sako A. Zemenskienė. Ji atkreipia dėmesį ir į tai, kad pagaminti šį patiekalą nėra brangu.
Moteris tinginių balandėlius gamino orkaitėje, bet, sako, juos drąsiai galima troškinti ir ant viryklės, gilesnėje keptuvėje ar puode.

„Nebijokite eksperimentuoti virtuvėje, gaminkite su meile ir jūsų patiekalai visada bus gardūs“, – pokalbį baigia tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja ir kviečia išbandyti jos receptą.
Tinginių balandėliai pagal Audronę

Reikės:

700 g kiaulienos faršo,
100 g ryžių,
1- 2 kiaušinių,
šviežio kopūsto,
svogūno,
maltos mėsos prieskonių,
prieskoninių žolelių,
pipirų ir druskos.

Padažui:

0.5 l vandens,
3 - 4 v. š. pomidorų padažo,
2 v. š. grietinės,
1.5 v. š. miltų,
žiupsnelio drusko.

Gaminimo eiga:

* Smulkiai pjaustytus kopūstus ir virtus ryžius sudėjau į faršą.

* Paskui į faršą įmušiau kiaušinius, sudėjau smulkiai pjaustytą svogūną, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau (galite dar įtarkuoti morką – bus puresni).

* Iš masės formavau apvalius kukulius ir juos sudėjau į kepimo skardą.

* Padažui skirtus ingredientus išmaišiau ir supyliau į kepimo skardą su kukuliais.

* Kukulius uždengiau folija ir pašoviau kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 45 - 50 min. Foliją nuėmusi dar pakepiau ~ 7- 10 min.

* Tinginių balandėliai pagaminti, o jau garnyrą rinkitės pagal save (aš patiekiau su grikiais ir raugintais agurkėliais).

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)