Utenos meno mokyklos kieme eksponuojama skulptoriaus Giedriaus Mazūro sukurta instaliacija „Blue/Yellow“. Instaliacija sukurta kaleidoskopo principu, rašoma pranešime spaudai.

Utenos mokyklos instaliacija

Ant metalo konstrukcijos, senuose surūdijusiuose bidonuose, sumontuoti veidrodžiai, kuriuose tarsi taikinyje atsispindi iš spalvotų stikliukų supiltos besikeičiančios Ukrainos vėliavos spalvos.

Utenos mokyklos instaliacija
Utenos mokyklos instaliacija

Šiuo kūriniu autorius skatina prisidėti prie paramos Ukrainai. Šiuo metu skulptūra džiaugiasi meno mokyklos mokiniai, miestiečiai bei miesto svečiai.

Giedrius Mazūras yra meno mokyklos skulptūros mokytojas, netoli Utenos, Antalgės kaime, savo sodyboje, įkūręs skulptūrų parką.

„Prieš išleisdamas kūrinius į pasaulį, dažnai paklausiu savo bičiulių nuomonės, tai tokia grupė protingų ir mano mylimų žmonių, kurie man labai padeda. Ir šį kartą paklausiau jų nuomonės, nes pačiam ant popieriaus suguldyti savo mintį šį kartą nėra taip paprasta.

„Blue/Yellow“ eksponuojamas Utenos meno mokykloje. Galite ateiti ir pamatyti. Tai instaliacija sukurta kaleidoskopo principu. Senuose surūdijusiuose bidonuose sumontuoti veidrodžiai, kuriuose tarsi taikinyje atsispindi besikeičiančios Ukrainos vėliavos spalvos.

Utenos mokyklos instaliacija

Senų surūdijusių bidonų yra daug, nemėgsta jie dinamiškų ir spalvingų, siekiančių laisvės, jie šliaužia ir bando užkrėsti korozija. Būkim teisingi. Dumblas nusėda. Darbą padėjo sukurti Lietuvos kultūros taryba, privatūs mecenatai, Ačiū Ramūnui Klimanskui ir komandai už pagalbą įgyvendinant idėją“, – sakė instaliacijos autorius Giedrius Mazūras.

Jūs galite padėti Ukrainai kovoti.
Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869 Bankas: Swedbank Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona Mokėjimo paskirtis: PARAMA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)