1. Baltyminga vakarienė

Vakarienė turi įtakos kitam rytui. Jei iš vakaro valgysite baltymų, ryte nejausite stipraus alkio, vadinasi, didesnė tikimybė pasirinkti sveikesnius pusryčius ir mažesnę porciją. O jei vakarienei valgėte angliavandenių, ryte pabusite alkani ir, tikėtina, pasirinksite greitai įsisavinamus angliavandenius, kurie skatina užkilti insuliną, o paskui – vėl rinktis kaloringą valgį. Baltymai palaiko medžiagų apykaitą naktį, tai reiškia, kad miegant sudeginama šiek tiek riebalų.

Mūsų organizmui daug įtakos turi šviesa – ji ne tik žadina rytais, bet ir lieknina. Dienos šviesa skatina medžiagų apykaitą net apniuksiu oru. Jei vos prabudę paspartinate medžiagų apykaitą, automatiškai sudeginate daugiau kalorijų. 20–30 minučių dienos šviesos pakanka, kad jaustųsi poveikis lieknėjimui.

3. Pasiklokite lovą

Kaip lieknėjimas susijęs su lovos klojimu? Tai – psichologinis triukas, kuris irgi padės atsikratyti antsvorio. Tie, kas rytais pasikloja lovą, rodo valios stiprumą. O stipri valia reikalinga, norint sulieknėti. Mūsų pasąmonei ši gudrybė asocijuojasi su tuo, kad esate savo gyvenimo, tuo pačiu – ir mitybos šeimininkas.

4. Pusryčiai

Jei norite sulieknėti, neatsisakykite pusryčių. Subalansuoti pusryčiai padeda išvengti persivalgymo, užkandžiavimo saldumynais. Jeigu ryte organizmas gaus visų reikiamų maistingų medžiagų, veikiausiai dieną suvalgysite mažiau kalorijų. Idealūs pusryčiai – lėtai įsisavinamų angliavandenių ir baltymų derinys: pvz., kiaušinienė su viso grūdo miltų duona, avižinė košė su natūraliu jogurtu ir vaisiais. Žinoma, jei praktikuojate protarpinį badavimą, ryte galite nevalgyti.

5. Reguliariai sverkitės

Svarstyklių rodomi skaičiai ne visada atspindi realią padėtį, patartina kreipti dėmesį į pojūčius ir kūno apimtis. Vis dėlto puikus įprotis kas rytą pasisverti, jei norite orientuotis ir suprasti, nuo kokio maisto didėja svoris. Be to, kiek padidėjusį svorį kitą dieną galima kompensuoti lengvesniais valgiais ar intensyvia treniruote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)