Lietuvoje buvo serija garsiai skambėjusių baudžiamųjų bylų, kuriose kaltinamaisiais tapę plačiai visuomenėje žinomi asmenys iš teisėsaugos, politikos, verslo, sporto, pramogų ar žiniasklaidos būdavo iš anksto viešai pasmerkti, nuteisti ir eilę metų kritikuojami toje pačioje žiniasklaidoje. Bet galiausiai tyliai, be jokių viešų atsiprašymų išteisinti ir palikti tiesiog likimo valiai. Kai kurie po tokių teisėsaugos ir teismų smūgių vėliau visgi atsitiesė ir sėkmingai toliau darbuojasi, aktyviai reiškiasi visuomeninėje veikloje bei jau baigia užmiršti juos kamavusią ir įtampos valandų pareikalavusias akimirkas teisėsaugos tyrėjų kabinetuose ar žiniasklaidos atstovų nušviestose teismo salėse. Tačiau yra ir tokių asmenų, kuriems ilgai trukę teismų maratonai kainavo išties brangiai – jie paaukojo savo sveikatą, šeimas, reputacijas bei karjeras, neteko ilgai kaupto turto. Yra tokių, kuriems teismai atnešė dar daugiau nelaimių – jie tapo netgi priklausomi nuo svaigalų ar raminamųjų vaistų bei visiškai atsiribojo nuo išorinio pasaulio.

Akmenys padėjo nepalūžti

Šiomis lapkričio dienomis sukanka lygiai dešimt metų, kai prasidėjo teisininkų sluoksniuose amžiaus kriminaline byla vadinamą Kauno žudynių bylą tyrusių buvusių ir tebedirbančių įtakingiausių to meto Lietuvos policininkų byla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)