Tvenkiantis karo debesims Europos padangėje britai susgrizbo, kad galimai nacių oro atakai atremti jiems kritiškai trūksta pajėgumų – artimos ateities žvaigždė, orlaivis „Supermarine Spitfire“, buvo tobulinamas ir testuojamas, o turimas karinių orlaivių asortimentas, panašu, nebūtų galėjęs itin efektyviai priešintis augančiai Luftwaffe (vokiečių karinės oro pajėgos) grėsmei. 

Tolimosios Jungtinės Amerikos Valstijos rodėsi gera alternatyva spręsti problemai – čia reziduojanti Britų Pirkimų komisija kreipėsi į kompaniją „North American Aviation“ (dabar – „Boeing“ kompanijos dalis) su pasiūlymu gaminti britų karalystei „Curtiss P-40“ kovos lėktuvus. Amerikiečiai pamąstė ir pateikė „pasiūlymą, kurio negalima atsisakyti“ – pažadėjo sukurti britams visai naują kovos lėktuvą, perimsiantį gerąsias pirmtakų savybes ir pasižymėsiantį geresnėmis charakteristikomis. Kiek pasimuistę (posakis: „pigiai, greitai, skaniai ir daug“ jiems visai nepatiko) svečiai sutiko ir po intensyvaus darbo pasaulį išvydo P-51 „Mustang“. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)