Vieniems bitkoinas yra nepriklausomas būdas atsiskaityti, kitiems – planetą teršiantis spekuliantų ir rinkos manipuliantų naudojamas instumentas bandant pasipelnyti, ar paslėpti savo pėdas. Skirtingi požiūriai išsakyti ir laidoje „Delfi tema“.

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis įsitikinęs, kad bitkoinas, toks koks yra, negali išaugti iki įprastos atsiskaitymų priemonės – tuo galbūt galės tapti modernesnės ir institucijų prižiūrimos kriptovaliutos, esant griežtesniam reguliavimui.

Kriptovaliutų keityklos „SpectroCoin“ Bendraįkūrėjas Vytautas Karalevičius pripažįsta, kad bitkoino kaina rinkose atitrūkusi nuo fundamentų – spekuliacijos tam kenkia, o greito uždarbio ieškantieji dažnai lieka praradę pinigus. Tačiau V. Karalevičius regi, kad decentralizuoti finansai žengia į priekį ir technologijos atneša daug perspektyvų: pinigus galima programuoti.

Delfi TV laidoje taip pat aptarta, kaip nustatyti bitkoino kainą ir kodėl jie yra graibstomi.

Kokia bitkoino pagrindinė funkcija – spekuliacijos, mokėjimai ar kas kito?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)