Bipolinis sutrikimas – tai sunki lėtinė psichikos liga, kuriai būdinga maniakinė ir depresinė nuotaikų kaita. Anksčiau bipolinis sutrikimas ir buvo vadinamas „maniakine depresija“. Dabar šio termino atsisakyta, nes jis nėra tikslus: tuo metu, kai žmogus išgyvena manijos epizodą, jis nejaučia depresijos simptomų, todėl tokio dalyko kaip „maniakinė depresija“ nėra. Žmogus išgyvena manijos ir depresijos kaitą. Manija pasireiškia perdėtu jauduliu, irzlumu, euforija. Depresijos laikotarpiu žmogus jaučiasi išsekęs. Kas nepažįsta šios ligos, gali palaikyti tiesiog „nuotaikų kaita“ – kam gi nepasitaiko, kad vieną dieną jaučiamės pakylėti, o kitą – kaip žemę pardavę.

Iš tiesų bipolinis sutrikimas yra kur kas rimčiau. Mokslininkai teigia, kad pacientams, kuriems ima reikštis manijos epizodas, net į galvą nešauna, kad tai sutrikimo pradžia. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)