Kas gi čia per bolševikas,

Ant šarvuočio mūsų lipa?

Jo kepurė su saga,

Kilstelta aukštyn ranka.

„R“ ištarti jis nemoka,

Gal atpažinai šį žmogą?

Kas atsakymą atspės,

Tas ilgam į cypę sės.

Pradinių klasių mokytoja pravedė klasės auklėjamąją, taip jos seniau vadindavosi, valandėlę. Tiksliai nepasakysiu, kelintokas tada buvau, pirmokas, antrokas ar trečiokas, bet rašyti tikrai jau mokėjau. Nes, tų minčių įkvėptas, kurios buvo išsakytos mokytojos, grįžęs į namus didžiajam socialistinės revoliucijos vadui, TSRS įkūrėjui Leninui, sukūriau eilėraštį. Tai buvo pirmos mano gyvenime užrašytos eilės ir, kaip man atrodė, be galo pavykusios. O tada grįžo iš darbo mama ir aš jas jai perskaičiau, tikėdamasis, aišku, pagyrimo, o gal net saldainio už tai, čiulpinuko kokio, nes šokolado tuo metu dar nebuvo tekę matyti ir ragauti. Pirmą kartą jo paragavau būdamas penktokas. Puikiai ir dabar atsimenu jo pasakišką skonį ir pavadinimą – „Alionka“.

Bet, jau beskaitydamas tas savo sukurptas eiles, pastebėjau, kad kažkas čia ne taip, mamos veidas pradėjo niauktis, išraiška darėsi tokia, kad net baugu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją