Vaikinas praskleidė Romos specializuotos COVID–19 ligoninės Intensyvios terapijos skyriaus, kuriame dirba „infermiere“ ( liet. slaugytoju), užuolaidą ir lietuvių skaitytojams papasakojo apie ligoninės lovų ir personalo trūkumą, sunkias darbo sąlygas, psichologinę įtampą . Jis atviravo tada, kai Lietuvoje dar niekas netikėjo, jog virusas šienauja lyg giltinė tiek jaunus ir senus, tarp jų ir labiausiai gyvybe rizikuojančius medikus, priverstus ištisą dieną darbo vietoje vilkėti apsauginius kombinezonus, skafandrus.

Įdomu susitikti su Edoardo, kai nuo pandemijos pradžios praėjo daugiau nei metai, ir sužinoti, kokia padėtis specializuotoje Romos COVID–19 ligoninėje šiandien. Nors atvykdamas į svečius vakarienės „infermiere“ kaskart atrodo išoriškai ramus ir savimi pasitikintis, tačiau visada dėvi apsauginę kaukę ir abartinę padėtį vertina nesišypsodamas. Ji – „abastanza critica“ (liet. pakankamai kritinė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją