Paskutinis ralis 33-ejų lietuviui susiklostė nesėkmingai – sugedo jo automobilis, ir Vaidotas lenktynių nebaigė. Tačiau V. Žala rankų nenuleidžia ir pasirengęs Dakaro ralyje šturmuoti naujas aukštumas. 2020 metais jis pasiekė istorinę pergalę, kai viename iš etapų užėmė pirmąją vietą.

Pašnekovas didelį dėmesį skiria ne tik vairavimui, automobilio paruošimui svarbiausioms ralio varžyboms, bet ir fiziniam pasirengimui. V. Žala užsiiminėja krosfitu ir turi asmeninį trenerį. Ši sporto šaka – tai intensyvios pratybos, kurios susideda iš treniruočių su svoriais, jose daug aerobikos, gimnastikos elementų.

Automobilių sporto meistras sportinę formą taip pat palaiko buriuodamas, plaukiodamas banglente. Anksčiau Vaidotas žaisdavo stalo, lauko tenisą, užsiiminėjo jojimu. Pašnekovas beveik nesidomi krepšiniu, dėl kurio pamišę daugelis lietuvių. „Tiesa, jei stambiausiose varžybose mūsų krepšininkai žaidžia dėl medalių, rungtynes visada pažiūriu“, – šyptelėjo Vaidotas.

V. Žala prisipažino, jog jam, lenktynininkui, nėra lengva mieste važiuoti 50 kilometrų per valandą greičiu. 

Jis ne kartą turėjo paploninti piniginę už greičio viršijimą, bet sako, kad daug nuobaudų neturi, stengiasi vairuoti drausmingai. Kartą yra patyręs didesnę avariją, kai važiuodamas visureigiu apvirto. Tiesa, tada Vaidotui buvo tik 18 metų, jis buvo ką tik išlaikęs vairavimo teises.

Pašnekovas papasakojo, kokias mašinas vairuoja ne varžybų metu. Jam automobilis pirmiausia turi būti patogus, o ne prabangus ir labai brangus.

Plačiau apie visa tai – autorinėje Vaido Čeponio laidoje „Čepas veža“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)