Pradėk jau šiandien. Giliai įkvėpk ir pirmyn:

1. Kas rytą, vos nubudusi, pasakyk sau komplimentą. Gali pagirti save už puikiai atliktą užduotį arba tai, kaip puikiai tu šiandien atrodai. Bet ką, kas priverstų tave nusišypsoti.

2. Valgyk ir gerk tik tai, kas sveika tavo kūnui, kas suteiks jam energijos bei padės atrodyti ir jaustis puikiai.

3. Judėk, kuo daugiau judėk. Išmok pamilti savo nuostabų kūną, nes jame tu gyveni.

4. Netikėk viskuo, ką galvoji. Kiekviename iš mūsų gyvena vidinis kritikas, kurio tikslas – apsaugoti mus. Tačiau kartu jis neleidžia mėgautis savimi, aplinka, gyvenimu.

5. Apsupk save žmonėmis, kurie įkvepia ir motyvuoja. Leisk jiems priminti, kokia nuostabi tu esi.

6. Nustok lyginti save su kitais. Nėra jokio kito žmogaus šiame pasaulyje, kuris būtų toks, kokia esi tu. Todėl, jei ir gali lyginti save su kažkuo, tai tik su savimi.

7. Nutrauk visus toksiškus santykius. DABAR. Bet kas, verčiantis tave jaustis blogai nenusipelno būti tavo gyvenimo dalimi.

8. Švęsk pergales. Visas. Nesvarbu – dideles ar mažas.

9. Periodiškai išlipk iš savo komforto zonos ir išmėgink ką nors naujo. Nustebsi, kiek daug tu gali.

10. Suvok, kad grožis – neapibrėžiama, subjektyvi sąvoka. Nesileisk būti apgaunama stipriai įvairiomis programomis apdirbtų vaizdų reklamose ir socialiniuose tinkluose. Tos merginos retai kada taip pat atrodo ir realiame gyvenime.

11. Būk kantri. Meilės sau ugdymas užima laiko, tam reikia praktikos.

12. Išmok atskirti ir išreikšti, ką iš tiesų jauti, ko nori ir ką galvoji. Gyvenk tikrą gyvenimą.

13. Su kitais elkis taip, kaip pati norėtum, kad su tavimi elgtųsi: su meile ir pagarba.

14. Kasdien rask už ką padėkoti likimui. Neišvengiama, kad bus ir blogų dienų. Tačiau be galo svarbu ir jose atrasti kažką, už ką gali būti dėkinga. Tai padės pradėti mąstyti pozityviau.

15. Kai sunku – nebijok prašyti pagalbos. Tai gali būti tėvai, draugai, specialistai. Ne visuomet mes esame pajėgūs su problemomis susitvarkyti patys. Ir tai – visiškai normalu.

16. Išmok pasakyti „ne“. Tai ne visada tave padaro blogu žmogumi. Dažniausiai – protingu.

17. Išmok sau atleisti. Pameni, kai padarei kažką, už ką save smerki ar jauti gėdą? Laikas tai paleisti. Negali pasitikti nuostabios ateities, kol nesi paleidusi praeities. Tebūna klaidos tik pamoka.

18. Tau nereikia laukti pritarimo iš kitų. Kaip Dita Von Teese yra sakiusi: „Tu gali būti labiausiai prinokusiu, sultingiausiu persiku pasaulyje ir vistiek atsiras kažkas, kas jų nemėgsta“.

19. Nėra nei vieno žmogaus pasaulyje, kuris kiekvieną akimirką jaustųsi laimingu. Ar žinai kodėl? Nes mes visi esame žmonės. Mes darome klaidas, turime emocijas (tiek geras, tiek blogas) ir tai yra normalu. Leisk sau būti žmogumi.

20. Linksminkis! Būk su draugais, artimaisiais, daryk tai, kas teikia tau laimę. Mėgaukis gyvenimu, nes tik vieną jį teturi.

Sarašas – netrumpas. Bet ir šito gali būti negana. Iš gyvenimo imti viską, kas geriausia bei pamilti save mums neretai trukdo ir plačiai paplitę įtikėjimai, kurie nėra tiesa. Turi suprasti, kad viskas tėra tavo galvoje ir išmokti atsikratyti kai kurių neigiamų nuostatų.

1. Dabartis nenusako, kokia bus ateitis

Kai nesiseka, neretai atrodo, kad visas likęs gyvenimas toks ir bus. O kai sekasi – galvojame, kad tai netruks ilgai. Tačiau visa tai – ne tiesa. Tiesa ta, kad pokyčiai yra vienintelė konstanta šioje visatoje. Niekada niekas nebus nei vien gerai, nei blogai. Tad, kai atrodys, kad žemė slysta iš po kojų – suvok, kad tai pasikeis ir vieną dieną vėl pasijusi stovinti tvirtai.

2. Būti silpna ir pažeidžiama nėra blogai

Niekam nepatinka jaustis nepatogiai. Tačiau taip jau gyvenimas sutvertas, kad tobulėjame tik išlipdami iš savo komforto zonos. Todėl telieka priimti savo netobulumus ir suvokti, kad kartais turėsi jaustis nepatogiai. Todėl priimk save tokią, kokia esi ir savo jausmus tokiais, kokius tą akimirką jauti. Kai tai pavyks – negalėsi atsistebėti, kaip pasikeis gyvenimas.

3. Būti vienai – ne problema

Jeigu likusi su savimi nesijauti gerai, kaip gali save pamilti? Neretai žmonės klaidingai mano, kad jei esi viena – turi problemų. O yra visai atvirkščiai. Juk vienintėlis žmogus, kuriuo gali pilnai pasitikėti ir esi tu pati. Laimė gali ateiti tik iš tavo vidaus, tad nustok išorėje ieškoti, kas galėtų tave padaryti laiminga.

4. Nebūtina visuomet pritapti

Mus visą gyvenimą moko pritapti. Įtikime, kad tame slypi laimė. Tačiau tai trukdo suvokti, kokie unikalūs esame. Mes visi skirtingi, tačiau siekiame būti vienodais – „normaliais“. O kas yra norma? Būk tokia, kokia esi. Autentiški žmonės – patys laimingiausi.

5. Nepriimk žmonių veiksmų ir žodžių asmeniškai

Žmonės kitų veiksmus ir žodžius dažniausiai priima asmeniškai. Kaip įžeidimą ar panašiai. Kai visur matome tik prieš mus nukreiptus ketinimus, nuvertiname save ir jaučiamės blogai. Tačiau visa tai tėra iliuzija ir dažniausiai – klaidinga. Na, o jeigu kažkas tau kenkia – tai parodo, kokie jie, o ne tu, iš tiesų yra.

P. S. Aš myliu save, o tu?