Visų įtariamųjų – tarp kurių buvo minimi ir šiandien tarptautinių nusikaltėlių olimpe šviečiantys – Ričardas Baika, teisiamas su dviem Estijos piliečiais dėl Deimanto Bugavičiaus užsakyto nužudymo Kaune, 2015 metais bei ieškomiausiu Lietuvos nusikaltėlių tituluojamas Renaldas Kanys, – kaltė šioje Kapucino užpuolimo ir turto prievartavimo byloje buvo įrodyta ir visi jie sėdo už grotų. 

Visi, išskyrus gaujos vadeivą. Tyrėjams ir prokurorams taip ir nepavyko įrodyti, kad pasikėsinimą į Kapuciną organizavo Henrikas Daktaras.

-----------

Mano pašnekovas, kaip ir daugelis kitų brandaus amžiaus Vilijampolės nusikalstamo susivienijimo atstovų, vis dar puoselėja aistringą vaikystės pomėgį – karvelių auginimą. Jo paties kriminalinė pravardė Kapucinas susijusi su karvelių terminologija rusų kalba.

Pirmoje pasakojimo dalyje Kapucinas atskleis tikrąjį senosios Kauno mafijos legendos Henriko Daktaro veidą ir Daktarų grupuotės vyrų vidinį pasaulį. 

Veidą slėpdamas pašnekovas atskleidė, kad ilgus metus Kaune karaliavusiems mafijos bosams ženkliai padėjo ir netgi tarnavo tuometinės miesto teisėsaugos žmonės. Jis negailėjo aštrių žodžių H. Daktarui, tad kai kurie jo pasakojimo fragmentai Henytės gerbėjams tikrai nepatiks bei išprovokuos pykčio priepuolius. Bet nepaisant to, jis tikrai žino ką šneka, nes pats dalyvavo ir legendinės „Vilijos“ restorano atidarymų šventėse ir didžiausių ano meto kauniečių mafiozų, kaip pavyzdžiui, saviškių nužudyto ir iki šiol nesurasto H. Daktaro dešiniosios rankos – Rimanto Ganusausko – Mongolo vestuvių pobūvyje. Manau, kad reikia būti labai stipriu morališkai, kad vieną dieną liudytum prieš tokį asmenį, kaip H. Daktaras ir dar nesibaimintum apie tai pasakoti viešai, tad šis interviu vienas iki šiolei įdomiausių, aštriausių mūsų susuktų ir paskelbtų pokalbių PATREON platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)