Aprašomi faktai įvyko praėjus beveik šimtui metų nuo giesmės sukūrimo, o praslinkus dar šimtui su trupučiu, jie vis tiek prisimenami su šiluma ir viltimi. Taigi, šiandieną – apie 1914-ųjų m. Kalėdas šaltuose apkasuose, kurios dar vadinamos „Šv. Kalėdų stebuklu“.

Kuomet 1914-ųjų metų liepos mėnesį prasidėję kariniai veiksmai įsisiūbavo visu smarkumu, tikriausiai niekas Europoje, o ir visame pasaulyje negalvojo, kad karas truks tiek laiko ir pareikalaus tiek milijonų aukų. Artėjant pirmosioms karo Kalėdoms, 101-a Britanijos sufražistė (moterys, kovojusios už lygias balsavimo, politines ir socialines teises) parašė „Atvirą laišką Vokietijos ir Austrijos moterims“, kuriame ragino baigti karą. Kita pusė atsišaukė teigiamai, paskelbdama savo taikos pasiūlymą. Popiežius Benediktas XV-asis taip pat kreipėsi į kariaujančias šalis su pasiūlymu: „...tegul ginklai nutyla bent nakčiai, kada gieda angelai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)