Anksčiau tokį kūno sudėjimą, koks dabar laikomas idealiu, turėjo tik animacinių filmukų herojai ir lėlės barbės. Realiame gyvenime niekas, net manekenės ir kino artistės neatrodė taip kaip jie. Šiuolaikiniam žmogui 60-ųjų filmuose vaidinantys aktoriai atrodo stori! Palyginkite, pavyzdžiui, tuometinę ir šiandieninę Šer. Įdomu, kaip ji atrodys 2020-aisiais? Ir apskritai, ar yra kokie nors spėjimai, kaip mes atrodysime po kelių dešimtmečių ar net šimto metų? Kai kurios tendencijos jau aiškios.

Australijos mokyklose jaunesniųjų klasių mokiniai maždaug 1,25 cm aukštesni nei to paties amžiaus vaikai 1972 metais, o jų bendraamžiai Skandinavijos šalyse aukštesni net 5cm. Ekspertai mano, kad japonų ūgio didėjimas jau baigiasi. O štai amerikiečiai jau ne tik nebeauga, bet ir tunka!

Kodėl vyksta tokie pakitimai? Gerėja gyvenimo sąlygos, gyvename izoliuočiau nuo gamtos, mažiau naudojamės savo raumenimis, tuo pačiu stangrus kūnas ir toliau yra seksualinio patrauklumo faktorius. O tai reiškia, kad ir raktas į laimingą bei turtingą gyvenimą.

Pagrindiniu veiksniu, formuojančiu kūną, ateityje bus ne klimatas, o… televizija! štai kino žvaigždės Pamelos Anderson kūnas – savotiškas produktas, kuriantis standartus konkurencijai. Mūsų reakcija į patrauklius pavyzdžius, rodomus per televiziją – didžiulė jėga, verčianti keistis mums patiems pagal sukurtą idealą. Noras jaustis gražiu suformuos klasikinį figūros pavyzdį. Vyriškos figūros idealas ir toliau liks platūs pečiai bei plokščias pilvas. Tačiau kai ateinanti karta žiūrės į šiandieninę moterišką figūrą, stebėsis – neįmanomas lieknumas ir pernelyg dideli kamuoliai ten, kur turėtų būti krūtys. tai XX amžiaus pabaigos keistenybės. Futuristai spėja, kad moteriško grožio samprata jau greitai patirs ryškius pokyčius. Kur kas sunkiau pasakyti, kaip konkrečiai moterys atrodys. Daug kas priklausys nuo to, kaip moteris derins tris savo roles – motinos, profesionalės ir meilužės. Tos moterys, kurios uždirbs nemažai, be jokios abejonės, dės visas pastangas tapti gražia. Joms į pagalbą ateis tiek mityba, tiek fiziniai pratimai, tiek (didžiąja dalimi) plastinė chirurgija. Tačiau spėjama, kad daug ką lems ir genų inžinerija.

Asociatyvi nuotr.

Spėjama, kad tie, kurie šiandien iš minios išsiskiria ekstravagantiškais drabužiais, rytoj išsiskirs netradicine kūno išvaizda, gal net asimetriškomis proporcijomis ( ir vėl į pagalbą ateis skalpelis).

„Natūralaus grožio“ mėgėjai bus tie, kurie norės iš materialaus pasaulio pabėgti į dvasinį. likę gausiai naudosis visokiausiais implantantais, protezais, kurie nebeprivalės atrodyti natūraliai.

Vokiečių žurnale „Der Spiegel“ rašoma, kad amerikietis fizikas Micijas Kaku laiko įmanomais netgi žmogaus nemirtingumą ir dirbtinį protą ir tame neįžvelgia nei priežasties baimintis, nei preteksto euforijai. Jis sako, kad „per artimiausius 100 metų galėsime biologiškai pakeisti kiekvieną kūno dalį,…, po 5–10 metų atsiras pirmosios dirbtinai išaugintos kepenys, o po 50 metų galėsime iš kamieninių ląstelių išauginti bet kurį organą“. Mokslininkas mano, kad kūną nepakanka padaryti nemirtingu. Jei nepavyks sustabdyti senėjimo – būtų idealu nuo 35 iki 40 metų – visuomenėje įsigalės stagnacija, nes vadovaujančias pozicijas užims idėjų neturintys seniai. Tačiau, anot mokslininko, biotechnologija leis įveikti senatvę.

Ar profesorius Micijas Kaku teisus, dar pamatysime. Apie visa tai spręsti dar anksti. Tačiau tokie dalykai kaip svorį mažinantys vaistai ar biustą didinančios injekcijos, jau dabar realybė.

Taigi, kaip XXI amžiaus eigoje keisis kiekviena mūsų kūno dalis? Štai ką prognozuoja futuristai.

Svoris. Jau dabar kuriami vaistai, kurie reguliuotų apetitą nervų sistemos lygmenyje, intensyvintų medžiagų apykaitą, mažintų organizmo pasisavinamų kalorijų kiekį.

JAV jau atrastas nutukimo genas. Taigi, žmonės turės galimybę būti dar lieknesniais. Tačiau ar ilgai tai truks?

Krūtinė. Moterų krūtys taps dar didesnės ne tik dėl chirurginės intervencijos, bet ir todėl, kad maistas taps geresnės kokybės. Sumažės ir sergančių krūties vėžiu. Spėjama, kad jau 2020-aisiais bus išrasta vakcina prieš šią negandą.

Plaukai. Depiliacijai bus naudojamas lazeris, taigi, moterys džiaugsis oda be gyvaplaukių. Ir be jokios problemos vešės galvos plaukai.

Genitalijos. Vyrai savo „pasididžiavimą“ galės padidinti net 20%, išnyks ir impotencijos problema.

Asociatyvi nuotr.

Smegenys. Jau dabar galima skanuoti smegenis ir „matyti“ jausmus. Netgi garsai, kuriuos girdi šizofrenikai, turi savo spalvinį kodą. Šie atradimai, kurie šiandien atrodo sensacingi, neišvengiamai mus verčia baimintis, kad rytoj mes galėsime skaityti vienas kito mintis.

Dantys. Šiandien mūsų dantys visai atrofavosi. Net 25% jau nebeišauga protiniai dantys. Ieškoma vakcina arba vaistai, skatinantys naujų dantų išaugimą. Galbūt pavyks…

Veidas. 2020-aisiais 65 metų moteris atrodys taip, kaip dabar atrodo 35-erių metų dailiosios lyties atstovė. Išnyks tiks reiškinys kaip dviguba pasmakrė. Na , o ilgą nosį patrumpinti bus vieni niekai, nes operacijos taps absoliučiai neskausmingomis.

Akys. Akiniai ir netgi kontaktiniai lęšiai taps antikvariniu eksponatu. Jau dabar trumparegiams daromos operacijos, atstatančios regėjimą.

Taigi kaip matome, dar prieš dvidešimt metų futuristų spėjimai buvo gana naivūs. Jie net nenumanė, jog taip greitai bus humanoidų, kalbėjo tik apie tikrus žmones. Taip pat kalbama apie televizijos, o ne apie interneto įtaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją