„Foreign policy“ yra JAV leidinys, įkurtas 1970-aisiais metais ir orientuotas į globalius reiškinius, pasaulio ir tam tikrų regionų aktualijas, JAV vidaus, užsienio ir tarptautinę politiką. Leidinį įkūrė Harvardo universiteto profesorius Samuelis P. Huntingtonas ir jo draugas Warrenas Demianas Manshelis tam, kad galėtų pateikti alternatyvų požiūrį į Amerikos užsienio politiką Vietnamo karo metu. S. Huntingtonas tikėjosi, jog šis leidinys bus „rimtas, bet ne moksliškas, gyvas, bet ne gluminantis“.

„Jaučiame didžiulį skaitytojų susidomėjimą užsienio ir geopolitikos naujienomis. Norime sustiprinti pozicijas šioje srityje ir pasiūlyti skaitytojams neabejotinos reputacijos publikacijas, kurios, labai tikimės, padės plačiau matyti bendrą pasaulio vaizdą ir geriau susigaudyti kas vyksta“, – sako Paulius Paulaitis, „Delfi Plius“ redaktorius.

„Atrinkome šią publikaciją, kaip pirmą, nes Lietuvoje apie Pakistaną ar Viduriniuosius Rytus žinome gana ne daug, tik bendrais bruožais. Norime skaitytojams pasiūlyti plačiau pažinti pasaulį, domėtis regionais ir sritimis, kurios mums tolimesnės, bet kur vykstantys procesai turi platesnes pasekmes“, – teigia P. Paulaitis.

Dalis „Foreign Policy“ turinio lietuvių kalba bus pasiekiamas, ne tik „Delfi Plius“ prenumeratoriams, bet ir visiems delfi.lt skaitytojams.

1978 m. žurnalą įsigijo „Carnegie Endowment for International Peace“ fondas. Iki 2000 m. žurnalas buvo leidžiamas kartą į ketvirtį, vėliau – du kartus per mėnesį. Tais pačiais metais buvo pristatyti Europos, Afrikos, Viduriniesiems Rytams, Azijos ir Lotynų Amerikos regionams skirtos leidinio versijos.

2008 m. žurnalą perpirko „The Washington Post Company“ (dabar „Graham Holdings Company“).

Dabar žurnalas pasirodo šešis kartus per metus, atskirai veikia interneto portalo foreignpolicy.com redakcija, kurianti tik skaitmeninį turinį. Redakcija laikosi griežtų taisyklių: pavyzdžiui, užsienio politiką apžvelgiantys straipsniai turi „nustatyti pusiausvyrą“ tarp pagrįstų specialistų tyrimų ir bendrojo supratimo, taip pat būti parašyti paprastesne, nesudėtinga, skaitytojui labiau suprantama kalba.

Nuo 2003 metų „Foreign policy“ buvo nominuotas aštuoniems JAV Nacionalinio žurnalo apdovanojimams, laimėjo – šešis. Trys laimėjimai buvo skirti už spausdintą leidinį, kiti – už publikacijas svetainėje foreignpolicy.com.

Foreign Policy
„Delfi Plius“ yra išskirtinio turinio ir autorių platforma. Be profesionalių autorių ir gabių naujokų publikacijų, prenumeratoriai gali kasdien skaityti tarptautinę „Bloomberg“, „The Economist“ ir „Harvard Business Review“ (nuo šiol ir „Foreign Policy“) publicistiką lietuviškai. Prie platformos taip pat prisijungė ir lietuviški leidiniai: „Kultūros barai“, „Naujasis Židinys-Aidai“, „Sveiks valio!“ ir kiti. Prie platformos jungtis gali ir kviečiami visi norintys. Autoriai ir leidiniai uždirba pinigus iš savo turinio pagal prenumeratorių skaitymo laiką.

„Delfi Plius“ projektą iš dalies finansuoja „Google“ skaitmeninių naujienų inovacijų fondas (angl. „Google Digital News Innovation Fund“, sutrumpintai „Google DNI“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)