Pajūryje viešintys Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, Kūno kultūros ir sporto departamento vyresnioji patarėja, atliekanti generalinio direktoriaus funkcijas, Kornelija Tiesnesytė bei kiti garbūs svečiai stebėjo iškilmingą baseino atidarymą.

Per daugiau nei valandą trukusį renginį buvo galima pasiklausyti dainininkės Paulinos Skrabytės atliekamų dainų, pasigrižėti Klaipėdos sinchroninio plaukimo merginų pasirodymo, vyko povandeninio plaukimo ir estafečių parodomosios varžytuvės.

Estafečių rungtyje varžėsi ir garsių atstovų komanda, kurią sudarė muzikos atlikėjų bei grupių vadybininkas bei prodiuseris Matynas Tyla, sunkiaatletis Aurimas Didžbalis, „Parodijų teatro“ aktorius Vytautas Balalis ir baseino atidarymo renginį vedęs ir iš vedėjo kostiumo kiek netikėtai iššokęs ir į vandenį nėręs Remigijus Žiogas.

Naująjį baseiną pašventino Palangos parapijos klebonas Kęstutis Balčiūnas.

„Baseinas yra pastatytas Palangos vaikams: 2-4 klasių mokiniai galės nemokamai mokytis plaukti, o 5-12 klasių mokiniai taip pat nemokamai lavinti savo plaukimo įgūdžius. Taip pat vyks ir sportinių būrelių užsiėmimai. Pasiūlysime paslaugų ir miestiečiams: senjorams ir miestiečiams organizuosime įvairias mankštas, aerobikos užsiėmimus, turėsime paslaugų ir miesto svečiams. Baseinas yra įrengtas visuomenei, kad galėtume mokytis plaukti, pramogauti sveikatingumo paslaugų zonoje bei viešojoje pirtyje. Įėjimas į ją yra įrengtas per kitas duris. Pirties valandos kaina – 4 eurai“, – sakė Palangos baseino direktoriaus pavaduotojas Donatas Alijošius.

Jis teigė, kad ir naujojo baseino kainos palangiškiams pernelyg nepatuštins piniginių.

„Dviejų valandų baseino su sveikatingumo zona kaina – 10 eurų miesto svečiams, o palangiškiams – pigiau: dirbančiam palangiškiui, pateikus darbo pažymėjimą, bus taikoma 30 procentų nuolaida, o senjorams iki 17 val. – net 50 procentų nuolaida“, – kalbėjo Palangos baseino atstovas.

Mėnesio abonementas, apsilankymui 2 val. darbo dienomis iki 17 val. kainuoja 40 erų, neribotas abonementas – 50 eurų. Pasirašius metinę sutartį mėnesio abonementas bus pigesnis (darbo dienomis – 30 eurų, neribotas – 40 eurų).

Vietos politikų sprendimu bus taikoma ir nemažai nuolaidų. Atskiri įkainiai taikomi šeimoms su vaikais, senjorams, neįgaliesiems ir didelėms grupėms.

Vienu metu baseine gali lankytis iki 250 žmonių, kadangi tiek yra įrengta persirengimo spintelių (125 vyrams ir 125 moterims), tačiau ateityje jų kiekį, jei bus poreikis, žadama didinti. Dirbs apie 20 darbuotojų, įskaitant ir gelbėtojus, ir valytojas, ir administraciją.

„Klausiate kuo šis baseinas išskirtinis? Palangos baseine yra įrengta moderni sportinė įranga: filtrai užpildyti nano stiklo perlais. Turime ultravioletines lempas. Tai išties moderni technologija. Šiuolaikiška vandens ventiliavimo įranga – iš tekstilės. Tai ne metaliniai vamzdžiai, o ventiliavimo įranga pagaminta iš tekstilės. Joje nesikaupia drėgmė, pelėsis, dulkės. Tai yra paskutinis technologijų mados klyksmas. Chemijos naudosime labai minimaliai“, – pabrėžė D. Alijošius.

Be to, ant baseino stogo yra įrengtos saulės baterijos, kuriomis bus šildoma dalis dušinėse naudojamo vandens. Įrengtas specialus sarkofagas (vandens uždangalas), kurio dėka yra sutaupoma iki 40 proc. šilumos ir vandens išgaravimo.

Palangos baseino su sveikatingumo centru (SPA), viešąja pirtimi ir treniruoklių sale statybos truko pusantrų metų.

Daugiau kaip 3,5 tūkst. kv m. ploto ir apie 7 m aukščio pastato, inžinerinių komunikacijų, papildomos susisiekimo infrastruktūros kaina – 6,2 mln. eurų. Pusę šios sumos sudaro valstybės lėšos, pusė – iš Palangos miesto savivaldybės biudžeto.

Teigiama, kad šiame baseine gali ne tik Lietuvos pirmenybės, bet ir įvairios tarptautinės varžybos. Šis 8 takelių baseinas atitinka visus tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus.

Čia yra įdiegta laiko fiksavimo sistema su atskira švieslente ir lietimo panelėmis, plaukimo lynai su bangų gesinimo įranga, starto bokšteliai šuoliams į vandenį su integruotais sensoriais.

Taip pat įrengtas atskiras 13 m ilgio trijų takelių baseinas vaikams. Sveikatinimo zonoje yra 125 kv. m ir 18 kv. m ploto baseinai suaugusiesiems ir vaikams su keliolika pramoginių įrenginių, masažinėmis sistemomis ir šiuolaikišku apšvietimu.

Baseinų zonoje yra 150 vietų tribūnos žiūrovams, kabinetai treneriams, medicinos personalui ir teisėjams.

Atskiroje 22 kv. m sūkurinėje vonioje tilps apie 15 pramogautojų. Šioje zonoje įrengti penki dušai, dvi modernios garinės pirtys ir viena pirtis su natūralia Himalajų druskos sienele.

Sklypo šiaurinėje dalyje įrengta 10 vietų automobilių stovėjimo aikštelė su modernia dviejų vietų elektromobilių įkrovimo stotele. Gretimame sklype – 65 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Tarp baseino ir automobilių stovėjimo aikštelių papildomai nutiestas kelias įvažiuoti į šias aikšteles.

Šįvakar nuo 18 iki 19 val. baseino lankytojų lauks gongų vakaras su muzikos studijos „Grock“ vadovu klaipėdiečiu Linu Švirinu.

Nuo šeštadienio visi norintieji jau galės išbandyti maudynes baseine.

Nuotraukos - F360.LT

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)