Paroda „Azzedine Alaia: Je Suis Couturier“ („Azzedine Alaia: aš – dizaineris“) pažymi ir Alaia fondo atidarymą tame pačiame pastate, kuriame dirbo ir gyveno dizaineris.

Parodos kuratorius Olivier Saillard sakė, kad 41 suknelė – dauguma juos ir baltos – yra dizainerio palikimas, taip pat rodo jo meistriškumą.

„Jei reikėtų trumpai apibūdinti pono Alaios kūrybos pobūdį, manau, pasakytume: jis buvo kūno architektas. Jis vienintelis padarė moters kūną dar jausmingesnį, dar laisvesnį, dar geidulingesnį. Kiekviena suknelė, kiekvienas paltas yra seksualus. Mes vadiname jį skulptoriumi, architektu, jis – didis kūno akademikas“, - sakė parodos kuratorius Olivier Saillard.

Apgludusių drabužių karaliumi vadinto dizainerio sukneles vilkėjo buvusi Amerikos pirmoji dama Michelle Obama, popdainininkė Madonna ir prancūzų aktorė Marion Cotillard.

Dizaineris buvo Paryžiaus mados pasaulio žvaigždė praėjusio amžiaus devintą ir dešimtą dešimtmetį, kai ant podiumų su jo figūrą apgludusiais drabužiais žingsniavo Linda Evangelista, Cindy Crawford ir Naomi Campbell.

Visada juodai vilkėjęs dizaineris gimė 1940 m. Tunise, ūkininkų šeimoje. Jis pradėjo dirbti Prancūzijoje, Christian Dior, Guy Laroche ir Thierry Mugler mados namuose. Vėliau jis įkūrė savo mados namus ir jau retai dalyvaudavo Paryžiaus mados savaitėse.

Alaia mirė Paryžiuje 2017 m. lapkritį, būdamas 77 m. metų.