„Įgarsinti kino studijų „Walt Disney" ir „Pixar" animacinio filmo „Ratai 3" lenktyninį automobilį Žaibo Makvyno trenerę Kruz Ramirez buvo daugiau nei įdomu. Mano įgarsintas personažas automobilis ir tai buvo pirmoji tokia mano patirtis.

Turėjau būti labai įvairi. Kartais pasiutusi, o kartais ir gruboka, valiūkiška, žaisminga, jausminga. Visą tai kino teatre žiūrovas girdi. Jie nemato kūno kalbos, mimikos ir gestų, todėl perteikti visus jausmus ir mintis vien balsu buvo nelengva užduotis. Profesine prasme šis personažas padėjo man augti ir mokė personažus kurti tik balsu", - pasakojo žinoma aktorė.

Pasak jos, tai buvo ir sudėtingiausia ir įdomiausia jos darbo dalis. Jos balsas turėjo būti pakankamai įtaigus.

„Balse žiūrovai turi perskaityti asmenybę. Antraip būsi tik prėska ir neįdomi", - įspūdžiais po premjeros, kurią kartu su sūnumis Jokūbu ir Elijumi visai neseniai žiūrėjo kino teatre, dalijosi aktorė.

Eglei ir jos sūnums filmas labai patiko, tad po premjeros vaikai ne tik gyrė mamą, bet dar ilgai dalijosi įspūdžiais apie nepamirštamus personažus ir filmo siužetą. „Dažnai girdžiu sakant, kad senieji rusiški animaciniai filmai yra geresni už šiuolaikinius būtent dėl jų tematikos ir pamokančių istorijų.

Šiuolaikiniuose dažnai to trūksta. Tačiau man turbūt pasisekė, nes tiek „tiek „Kria-kria-keriuose", kur įgarsinau panelę Pliaukšt, tiek ir „Balerinoje", kur įsikūnijau į balerinos mokytoją, susidūriau su prasmingomis ir jautriomis istorijomis.

Pastarajame mano įgarsintame animaciniame filme "Ratai 3", mano herojė, lenktyninis automobilis, treniravo Žaibą Makvyną, nors ir pati turėjo svajonę kada nors laimėti lenktynes. Ji greita. Neabejotina profesionalė. Tačiau dalyvauti lenktynėse ji nedrįso. Galiausiai Žaibas Makvynas, kurį įgarsino Leonardas Pobedonoscevas, leido mano herojai laimėti. Štai ką reiškia komandinis darbas".

Anot E. Jackaitės, kaip filme, taip ir gyvenime, kiekvienam svarbu turėti šalia draugą, kuris palaikytų ir drąsintų svarbiausiomis akimirkomis, kai atsiranda baimės, nepasitikėjimas, abejonės, kad kažkas nepavyks.

Ateityje aktorė taip pat neketina apleisti šios, kol kas sau dar pakankamai naujos srities, neketina ir tikisi, kad Lietuvą pasieks ir daugiau prasmingų animacinių filmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)