Užkepėlei galite naudoti bet kokias mėgstamas daržoves, tik nepamirškite grybų, jie užkepėlei suteikia labai gerą skonį. Kadangi kuskusas paruošiamas super greitai, tad gaminant užkepėlę ilgai neužtruksite, tereikia apkepti daržoves, sumaišyti su kuskusu ir pašauti į orkaitę, kad apskrustų sūris. Taip pat, užkepėlę galite kepti ir individualiuose indeliuose, tuomet užkepėles galima paruošti pagal kiekvieno valgytojo skonį.

6 porcijoms reikės:

stiklinė 240 ml

1,5 stiklinės kuskuso kruopų
1,5 stiklinės vandens
0,5 brokolio
200 g pievagrybių
1 didelės morkos
1 mažos geltonos paprikos
1 mažos raudonos paprikos
1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
0,5 vištienos sultinio kubelio
150 ml karšto vandens
100 ml tarkuoto šviesaus sūrio (aš naudojau kietesnį mocarela sūrį)
3 valg. š. sviesto
saulėgrąžų aliejaus kepimui
druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

Kuskusas: puode užverdame 1,5 stiklinės vandens su 1 valg. š. aliejaus. Sudedame kuskusą, išmaišome, nukeliame puodą nuo ugnies, uždengiame dangčiu ir paliekame kuskusą brinkti ~8-10 min. Po to pagardiname 2 valg. š. sviesto, išmaišome, ir atidedame į šalį.

Kitame puode užverdame vandenį, sudedame supjaustytą dideliais gabalėliais brokolį, verdame ~5 min, kol brokolis suminkštėja. Nereikia pervirti. Išimame brokolį iš vandens, kai atvėsta supjaustome šiek tiek mažesniais gabalėliais. Atidedame į šalį.

Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais, apkepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus, pagardiname druska, pipirais. ir atidedame į šalį.

Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais, apkepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol suminkštėja, atidedame į šalį.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

Morką nulupame, supjaustome kubeliais, kepiname keptuvėje su aliejumi ~10 min, po to sudedame susmulkintas paprika, kepiname, kol daržovės suminkštėja. Pagardiname druska, pipirais.

Viename inde kuskusą sumaišome su visomis daržovėmis. Pagardiname druska, pipirais. Dedame į kepimo indą aukštesniais kraštais, išlyginame paviršių.

Karštame vandenyje ištirpdome sultinio kubelį, tolygiai užpilame ant kuskuso.

1 valg. š. sviesto susmulkiname ir tolygiai išdėliojame ant kuskuso. Užbarstome sūriu.

Apkepą kepame ~20-30 min, kol sūris gražiai apskrunda. Skanaus!

Receptas ir nuotrauka iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com