Šiandien vištieną marinavau garstyčių padaže, papildomai dėjau kajeno pipiro ir kepiau grilyje. Aštroka, bet taip pastaruoju metu ir mėgstu. Šis receptas tiks artėjančiam barbekiu sezonui.

Ingredientai:

10 vištienos šlaunelių be odelių;
3 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
1/4 arbat. šaukšt. druskos;
1/4 arbat. šaukšt. maltų pipirų.

Glajui reikės:

1 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
1 česnako skiltelė, trinta;
1/3 arbat. šaukšt. kajeno pipiro.

Gaminimo eiga

Giliame dubenyje sumaišome garstyčias, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus. Sudedame vištieną, gerai įmasažuojame padažą į mėsą, uždengiame ir paliekame marinuotis mažiausiai 1 valandai.

Paruošiame glajų, tiesiog sumaišome visus ingredientus. Jį tepsime ant vištienos prieš pat jai baigiant kepti.

Grilį įkaitiname iki 190 °C, groteles apipurškiame aliejumi. Dėliojame šlauneles ant grotelių ir kepame maždaug 20 minučių, kas 5 minutes vis jas apversdami.

Kepimo pabaigoje abi šlaunelių puses aptepame glajumi ir pakepam dar porą minučių.

Patiekiam vištieną su daržovėmis arba ryžiais, papuošiam smulkintais žalumynais. Jeigu aštriai nemėgstate, kajeno pipiro rekomenduoju nedėti.